Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederland daalt op FIFA-ranking, Duitsland de grote winnaar

Laatste update:

Nederland is op de nieuwe FIFA-ranking gedaald naar de zevende plek. Portugal neemt de zesde plaats over van Oranje.

Portugal verzamelde sinds de laatste tussenstand in februari meer punten. Zo werd er gewonnen van Zweden (5-2) en verloren van Slovenië (2-0). Terwijl Nederland, ondanks de overwinning op Schotland (4-0) en het verlies tegen Duitsland (2-1), juist punten verloor. Nederland behoort al een geruime tijd tot de tien beste landen in de wereld. De laatste keer dat Oranje hoger stond, was in 2015 (plek vijf).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Duitsland en de Verenigde Staten zijn de grote klimmers in de ranglijst. Het laatstgenoemde land won onlangs de Nations League, terwijl onze oosterburen sinds 2018 de klim naar de top tien hebben ingezet.

België passeert Engeland en is daarmee de nieuwe nummer drie. Beide ploegen speelden in de vorige interlandperiode tegen elkaar, maar moesten genoegen nemen met een remise. België sprokkelde meer punten bij elkaar door gelijk te spelen tegen Ierland (0-0), terwijl Engeland met 0-1 van Brazilië verloor.

De volgende lijst wordt gepubliceerd op 20 juni, tijdens het EK. Bij het toekennen van de punten wordt er rekening gehouden met allerlei zaken. Zo speelt vanzelfsprekend het resultaat van de wedstrijd een rol, maar ook de sterkte van de tegenstander en het belang van het duel. Een wedstrijd op het EK weegt dus zwaarder dan een oefenduel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsjah hoe serieus je deze lijst nou echt moet nemen weet ik niet.

4 april 2024 om 12:57

Duitsland had weet ik hoeveel wedstrijden niet gewonnen, en ze winnen 2 x en ze stijgen?? Vreemde lijst indd 😂

4 april 2024 om 13:08

Precies dit

4 april 2024 om 14:07

Wat vind je daar vreemd aan? Als je wint dan is het toch logisch dat ze stijgen... En omdat ze lang niet hadden gewonnen daalden ze tot buiten de top 10 dus ook daar is niks raars aan.

4 april 2024 om 15:00

ze winnen van 2 landen, hoog op de ranglijst. Dan hoor je toch te stijgen?

4 april 2024 om 12:58

Inderdaad, slaat helemaal nergens op.

4 april 2024 om 13:48

Inderdaad zeg, hoe kan Nederland zo hoog staan na de wanprestatie op het WK? Geen een wedstrijd aanvallend of goed gespeeld

4 april 2024 om 15:05

Maakt niks uit hoe je speelt. Gaat om de resultaten. Dat begrijp je zelf ook wel toch?

4 april 2024 om 15:32

Wow wat een opmerking. Kwartfinale is gewoon top 8 wereld als je kijkt naar cijfers. Wat is daar een wanprestatie aan?

Ranglijst baseren op goed spel is al hele aal intens...

4 april 2024 om 17:03

Ik denk sarcasme..

4 april 2024 om 14:08

Het zegt over hoe teams historisch hebben gepresteerd, maar natuurlijk niet hoe goed ze in potentie zijn in hun volgende wedstrijd.



Duitsland heeft na de verenigde staten in deze speelronde inderdaad de meeste punten verdiend door te winnen van de op dat moment nummer 2 en 6 van de ranglijst. Maar ze stonden 16e en staan nog steeds 16e. Dus ondanks dat ze in punten totaal een stap gezet hebben vind ik de bewoording "de grote klimmers in de ranglijst" niet echt van toepassing. Ze zijn 0 plekken gestegen in de ranglijst. Daarnaast hebben ze 12.99 punten verdiend met deze twee wedstrijden en staan ze nog 15.18 achter op de nummer 15 en 76.86 achter op de nummer 10. Dat is dus nog wel een flink gat. Al zijn er op een toernooi natuurlijk veel punten te verdienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren