Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen oppert nieuwe trainer Feyenoord; Valentijn Driessen geeft tegengas

Laatste update:

Johan Derksen ziet in Dick Schreuder een goede opvolger van Arne Slot, zo laat de spraakmakende televisiepersoonlijkheid weten aan tafel bij Vandaag Inside. De Spaanse sportkrant Marca beweerde maandag dat de trainer van CD Castellón op poleposition ligt om Slot, die naar Liverpool vertrekt, op te volgen bij Feyenoord. De Snor ziet dat wel zitten, maar journalist Valentijn Driessen houdt er een andere mening op na.

Volgens de Spaanse berichtgeving is Schreuder kandidaat nummer één voor de opvolging van Slot bij Feyenoord. Schreuders prestaties bij achtereenvolgens PEC Zwolle en Castellón zouden dermate veel indruk hebben gemaakt, dat de 52-jarige trainer bovenaan het Rotterdamse kandidatenlijstje prijkt.

Wel ligt Schreuder bij zijn huidige werkgever, het Spaanse Castellón, nog tot medio 2027 vast. De in Barneveld geboren trainer werd eerder al door Kenneth Perez aan Feyenoord gekoppeld, maar nu oppert ook Derksen de naam van Schreuder.

“Hij heeft bij PEC een uitstekende indruk achtergelaten”, aldus Schreuder. “In die broer (Alfred Schreuder, red.) heb ik ook altijd vertrouwen gehad, al moet ik toegeven dat hij dat niet waar heeft gemaakt.”

Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, wordt niet direct enthousiast als hij de naam van Schreuder hoort. “Hij heeft het leuk gedaan bij PEC, maar kan toch beter eerst een paar stappen extra maken?”

“Joseph Oosting vinden we niet goed genoeg, maar Dick die het redelijk heeft gedaan bij PEC en een paar wedstrijden wint op het derde niveau van Spanje moet de trainer van Feyenoord worden”, aldus de kritische Driessen.

Derksen blijft bij zijn advies en wijst erop dat Schreuder gewoon kampioen gaat worden met zijn huidige club. “Ik sta heel positief tegenover die jongen. Slot liep ook niet over van ervaring. Die had geloof ik twee jaar AZ gedaan, maar meer niet.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Is Dick Schreuder een geschikte trainer voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Best een genuanceerde reactie van Driessen. Vraag me alleen af of de meeste de mening zijn toegedaan dat Oosting niet goed genoeg is. Laat toch leuke dingen zien bij een Twente nadat sterspelers zijn vertrokken. Enige waar ik bij Oosting wel van schrok is hoe die zich tactisch liet afbluffen door van het Schip.

1 mei 2024 om 09:52



Ik denk dat Schreuder bij alle ploegen in de top 5 op het lijstje moet staan. Bij Ajax ligt het gevoeliger omdat zijn broer het niet waargemaakt heeft dus daar is het afbreukrisico voor de technische leiding om hem aan te stellen waarschijnlijk te groot. Bij Feyenoord heb je dat niet, en eerlijk gezegd denk ik een prima kandidaat. Hij heeft Pec boven hun niveau doen uitstijgen en toen hij assistent van Vitesse was onder Letsch ging het bij Vitesse ook erg goed, een jaar later na het vertrek van Dick gleed Vitesse verder af en koos Letsch ervoor om bij Vitesse te vertrekken. de invloed van Dick op de Groep en alle randzaken was groter dan gedacht en daarna was hij bij Pec zeer geliefd en deed hij het gewoon goed. Las ook ergens dat Te Kloese ook wel dacht aan Kuijt maar dat is niet te hopen voor Feyenoord dan kun je nog beter Van Bommel of Van Nistelrooij polsen al zal dat denk ik niet snel gebeuren, Van Persie laten vertrekken en dan Van Nistelrooij aanstellen dat is nogal krom.

1 mei 2024 om 09:58

Toen Oosting als optie voor Ajax werd geopperd, zeiden wel veel mensen dat hij zich nog niet bewezen had e.d. Nu die bij Feyenoord genoemt wordt, zie ik dat om een of andere reden veel minder voorbij komen.

Overigens gaat hij z'n contract toch verlengen bij Twente, zei die laatst?

1 mei 2024 om 10:16

Je wilt vooral graag dingen lezen denk ik.

1 mei 2024 om 10:21

Oosting gaat inderdaad zijn contract verlengen bij Twente. Ik heb het gevoel dat ze bij Ajax alleen maar een grote naam willen, omdat ze denken dat die hen er zo weer bovenop helpt. Na Steijn en Van 't Schip snap ik ook wel dat je niet weer met een B-keuze aan wilt komen. Ik denk niet dat je zomaar een trainer met naam bij clubs als Ajax en Feyenoord krijgt, welke trainer zit er nu echt te wachten op al die wedstrijdjes in de ED?

1 mei 2024 om 20:57

In dit geval dus niet, want anders had ik wel meer mensen zien schrijven dat hij nog te onervaren is voor Feyenoord.

1 mei 2024 om 10:06

Tja Oosting doet het goed maar dit is zijn eerste jaar bij Twente. Vergeet niet dat een Az en Ajax dit seizoen dramatisch zijn. Ik vind het niet goed genoeg voor Feyenoord. Zelfde geldt voor Schreuder en Pusic

1 mei 2024 om 10:23

@arsenal: los van de prestaties van ajax en az kun je twente ook gewoon beoordelen op hun eigen prestaties. Als die ploeg eindigt met 69 punten dan is dat historisch gezien een fantastische prestatie. Slot had praktisch gezien ook niet zo bijster veel ervaring als hoofdtrainer. Een afgebroken corona competitie en daarna 11 speelrondes bij az voordat hij werd ontslagen (stond toen 8e).
Overigens maakt de naam of ervaring van de coach me niet zoveel uit. Zo lang de aanvallende speelstijl maar gewaarborgd blijft, met oog voor ontwikkeling. Onder Advocaat en Gio heeft dit veel te lang stilgestaan (en onder vele andere coaches daarvoor ook trouwens).

1 mei 2024 om 10:38

Ik met het helemaal eens met je arsenal. Oosting heeft veel potentie, maar moet nog veel leren. Pusic is gewoon helemaal niet geschikt om bij Feyenoord trainer te worden. Dat seizoen dat hij kampioen werd in de kkd, kwam niet door pusic. Maar door brama. Die bemoeide zich erg vaak met hem. Voor de winterstop was het voetbal niet om aan te gluren en stonden ze dacht ik ook 4e. De spelersgroep die kwam in opstand met brama voorop en daarna wonnen ze bijna elke wedstrijd en zijn ze ruim kampioen geworden. Hij had zelf zo'n hekel aan brama, dat hij hem gewoon uit de selectie toen zette en heel de trainersstaf tegen brama opzette. Zo'n type is het. Daarom snap ik niet waarom sommige supporters hem graag als trainer bij Feyenoord wil hebben. Schreuder is net als Oosting ook niet erg ervaren.

1 mei 2024 om 11:06

Ijsmuts, je mag Twente toch beoordelen op prestaties? maar daarin mag je ook de omstandigheden meepakken. Oftewel een vrij matige eredivisie en een matig Az en Ajax.

Slot heeft het bij Az echt buitengewoon goed gedaan. Gewoon lange tijd meegestreden om de titel. Daarnaast was Slot ontzettend compleet als coach.

Enige ervaring is wel genoodzaakt. Schreuder speelt leuk voetbal met Zwolle en ergens op het 3de niveau in Spanje. Is dat nou geruststellend?

Precies fctwenteRSD,

Daarom zie ik ook geen mogelijkheden voor een Nederlandse coach. Ik zie graag is een buitenlandse coach, Knutsen of een March. Die coach van Nice is ook een interessante optie.

1 mei 2024 om 11:44

Dus een buitenlandse trainer die het 1 jaar goed doet is een interessante optie, slot die het 1 jaar goed doet was een perfecte match en een trainer die het top heeft gedaan bij Zwolle en nu kampioen wordt met zijn team is niet goed genoeg?

Ik snap niet helemaal hoe je bij dat standpunt komt.

1 mei 2024 om 11:48

Je zegt het zelf al, leuk doen bij Zwolle en iemand die net een half jaar coach is. Hoe duidelijk wil je het hebben?

1 mei 2024 om 12:14

@arsena: ik zou niet weten waarom je de prestaties van az en ajax erbij pakt om het puntenaantal van twente te beoordelen. Een matig jaar voor de eredivisie ben ik wel met je eens.
Wat ik niet begrijp is waarom je stelt dat slot wel over de gewenste ervaring beschikte en mannen als Oosting niet. Nogmaals, Slot stond 8e tijdens zijn ontslag bij AZ. Als je er dan toch scorebordjournalistiek op nahoudt kun je stellen dat hij iets meer dan een half coronaseizoen heeft geprofiteerd van de nivellering van het voetbal en mede bovenaan stond. Toen zaken weer normaal werden was het niet veel daarna.
Oosting is wat dat betreft al langer werkzaam als eindverantwoordelijke dan dat Slot was.

Natuurlijk moeten we niet aan Schreuder beginnen.

Van 3e divisie spanje naar een CL club? Die stap is veel te groot.

Oosting vraag ik me ook af of die goed genoeg is.

Wat mij betreft kijken ze naar die coach van Bodo/Glimt, of toch Gio voor 1 of 2 jaartjes. Met bijv. Een Pascal Bosschaart ernaast die echt geweldig werk heeft geleverd bij Cambuur en nu hetzelfde doet bij Dordt.

1 mei 2024 om 09:59

Knutsen was voor mij droomkandidaat bij Ajax. Die man laat Bodo zo goed ballen, met beperkte middelen. Denk dat hij bij Feyenoord ook goed werk zou verrichten, maar hoorde wel dat hij bij Bodo een grote hand heeft in het transferbeleid.

1 mei 2024 om 10:25

Zo fantastisch deed Bosschaart het nou ook weer niet bij Cambuur. Hij borduurde tijdelijk voort op wat Henk de Jong had opgebouwd in die ploeg. Cambuur was hartstikke leuk om naar te kijken maar verdedigend kamikaze

Schei toch uit met je Oosting, ik vind het een leuke sympathieke kamper uit Emmen die het naar behoren doet met 2 provinice clubs maar meer ook niet. Heeft zich tactisch laten afbluffen door notabene Van't Schip en dit Ajax. Daarnaast heeft hij veels te weinig ervaring om een topclub zoals Feyenoord te mogen leiden.

Ook de hele hype rondom Dick Schreueder wordt ik aardig moe van. Dit zijn toch geen mensen die dit huidige Feyenoord moeten gaan leiden?

Geef mij maar een buitelander ala Potter, Neestrup, Farioli, Kompany, Knutsen of Hjulmand iets in die richting.

1 mei 2024 om 09:52

Dick Schreuder is denk ik een hele goede optie. Voor zowel Ajax als Feyenoord. Een man met een duidelijk visie en hij weet het ook over te brengen. Hij lijkt in werkelijk niets op zijn broer.

Laag niveau is altijd zo'n non-argument. Slot werd ook al op een heel laag niveau geroemd en dit bleek terecht. Ik snap dat je dan als topclub huiverig bent over de aanstelling, maar bezit met kwaliteit, dan komt dat er dan ook echt wel uit. En ook Schreuder heeft echt aangetoond hierover te beschikken. Herkenbaar en sterk spel. Attractief. Prima voor de camera. Het is dat Ajax toentertijd de verkeerde Schreuder aan heeft gesteld, dat is nadelig voor deze Schreuder, maar ik ben er heilig van overtuigd dat je hiermee een prima vervanger aanstelt.

Overigens zeg ik ook niet dat het een Arne Slot is, maar een Arne Slot is ook niet haalbaar.

Wel eens over Oosting trouwens. Dat lijkt mij wel een hype. Tenminste: Ik zie de toptrainer er echt niet in. Prima trainer hoor, maar meer ook niet volgens mij.

1 mei 2024 om 09:56

Toevoeging: Valentijn Driesen lijkt altijd te kijken naar grote namen. Naar palmares. Niet naar daadwerkelijke prestaties. Dit is mij al heel vaak opgevallen bij hem. Mij bekruipt heel erg het gevoel dat het hem aan voetbalkennis ontbeert. Niet dat ik een groot kenner ben, of wie dan ook maar op deze site, maar ik denk wel dat ik (en ook het gros hier) meer voetbalkennis bezit dan Valentijn Driesen over het algemeen. Hij is puur vermaak en/of ergernis door zijn gecreëerde relletjes.

1 mei 2024 om 09:55

De trainers die jij noemt vragen de hoofdprijs op dit moment. Neem Knutsen voor Ajax niet haalbaar vorig jaar omdat hij een afspraak heeft bij Bodo dat hij meedeeld in de transfersommen van verkochte spelers.... dat doen clubs in NL nooit maar daardoor heeft hij in Glimt bijgetekend. Kompany is onbetaalbaar voor Feyenoord zit in championchip al op een salaris van ruim 5 mio. etc etc...

1 mei 2024 om 10:29

Tsja wat is de hoofdrpijs en wie zegt dat ze voor Feyenoord niet haalbaar zullen zijn? Feyenoord zit in een compleet andere situatie als Ajax en kan momenteel voor nu iets veel mooiers en een stabiele organisatie bieden.

-Knutsen, pakt wat procenten van de transfers bij Bodo maar dat is iets waar over te onderhandelen valt. Zijn grootse plank is dat hij Bodo niet tussentijds wilt verlaten.
-Kompany, zal hoogstwaarschijnlijk weer degraderen naar de Championship en Feyenoord kan hem een mooi podium bieden met het kamioenschap en de CL waarbij ik denk dat dit salaristechnisch te onderhandelen valt.

1 mei 2024 om 10:02

Wie zegt dat een buitenlandse trainer wel slaagt? Daarnaast betaal je ook ruime salarissen ervoor.

Ik ken Schreuder niet erg goed of zo maar denk dat Driessen hier niets geks zegt. Als ik naar zijn palmares kijk heeft die als coach alleen 1.5 seizoen bij Pec gestaan waarvan een hele seizoen in de KKD. Daarna vertrokken om in de 3e divisie van Spanje te coachen voor een seizoen nu. Daarmee staat hij wel aan kop in groep 2 maar geen idee hoe het werkt daar. Vermoed dat die nog playoffs moet spelen, maar hij doet het goed. Stap naar CL voetbal met Feyenoord lijkt wel groot zo, al helemaal opmerkelijk als die dan als eerste op de lijst staat/

Ik ben het voor de verandering een keer eens met Valentijn. Je stelt toch geen trainer aan bij Feyenoord die het goed doet in de 3e divisie van Spanje en PEC? Die stap lijkt me wel heel groot naar CL voetbal.

Dick Schreuder is inderdaad wel een trainer waarmee je goed beleid kunt voeren. Ik zou hem graag bij Feyenoord zien. Talentvolle trainer die zich op een lager niveau en in het buitenland al bewezen heeft. Als ze een meer ervaren trainer zoeken zou ik voor Van Bronckhorst of Van Bommel gaan.

Johan Derksen roept elke uitzending dat hij van een betrouwbare bron de nieuwe trainer weet maar het is elke keer een andere naam, typisch staaltje journalistiek.

1 mei 2024 om 13:38

Noem eens een voorbeeld waar hij dat doet dan? Ook hier doet hij dat namelijk totaal niet.

Voor Oosting komt het misschien nog wat te vroeg, maar hij is wel bezig om zijn carriere mooi op te bouwen. Slot is via Az naar Feyenoord gegaan en heeft het bij beide echt top gedaan (open deur). Oosting heeft het bij RKC goed gedaan en is nu sterk bezig bij Twente. Dat zijn wel de ideale trainers voor de top van Nederland.

Jammer dat Schreuder na Pec naar Spanje is gegaan. Was hij bij Az, Utrecht, Heerenveen of iets dergelijks aan de slag gegaan en als hij het daar ook weer net zo goed had gedaan als bij Pec dan hadden Feyenoord en Ajax een goede optie erbij gehad. Nu is het een redelijke gok om hem aan te stellen wegens gebrek aan ervaring met betere spelers.

Lijkt me toch de ideale route om a la Ten Hag en Slot bij een Ajax, Psv of Feyenoord te kunnen slagen.

Dick is wel een bevlogen trainer die op de details let. Heeft een uitgesproken visie en stijl. Ik denk als je deze man het vertrouwen en de tijd geeft dat hij best wel eens wat kan neerzetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren