Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hopeloze panenka Messi wordt Argentinië niet fataal dankzij nieuwe heldenrol Emiliano Martínez

Laatste update:

Argentinië heeft zich na een ware thriller tegen Ecuador geplaatst voor de halve finale op de Copa América. Lisandro Martínez kopte Argentinië voor rust op voorsprong, maar het uitstekend spelende Ecuador gaf nooit op en kwam diep in blessuretijd op gelijke hoogte dankzij Kevin Rodríguez: 1-1. In de daaropvolgende strafschoppenserie leek het mis te gaan voor Argentinië toen Lionel Messi zijn panenka tegen de lat zag belanden, maar niet voor het eerst was Emiliano Martínez de held voor Argentinië in de strafschoppenserie.

Emi Martínez stond op doel bij Argentinië, dat met vier verdedigers aantrad: Nahuel Molina, Cristian Romero, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Nicolás González, Rodrigo De Paul, Enzo Fernández en Alexis Mac Allister vormden het middenveld achter aanvallers Lautaro Martínez en Messi. Achter de naam van Messi stond een vraagteken wegens een dijblessure, maar hij was fit genoeg om te starten.

Bondscoach Félix Sánchez van Ecuador opteerde voor een 4-1-4-1-formatie met Alexander Domínguez onder de lat. De defensie bestond uit Ángelo Preciado, Félix Torres, Willian Pacho en Piero Hincapié. Carlos Gruezo was de controlerende man op het middenveld achter Jeremy Sarmiento, Moisés Caicedo, Alan Franco en Kendry Páez. Valencia stond in de spits.

Argentinië was zichzelf niet in het eerste kwartier van de wedstrijd. Ecuador kwam meer dan eens gevaarlijk voor het doel van Emi Martínez, die na een kwartier een cruciale redding verrichte op een schot van dichtbij van Sarmiento. De rebound viel voor de voeten van Páez, die de bal voor zijn goede linker kreeg, maar over schoot.

Ecuador bleef pushen. Een diepe bal werd op waarde geschat door Valencia, die draaide en voorgaf. De bal belandde net achter Preciado, die daardoor niet helemaal lekker kon afwerken en de kans verkeken zag gaan. Halverwege de eerste helft was er nog niets veranderd. Ecuador domineerde het spel, Argentinië keek vooral toe. Het leidde tot fluitconcerten op de tribunes in Houston.

Goed doorzetten van Mac Allister leidde dan eindelijk de eerste kans voor Argentinië in. Molina kreeg aan de rechterkant tijd en ruimte om voor te geven en bediende Fernández, die zijn kopbal een metertje naast zag gaan. Argentinië knokte zich terug in het duel en het was opnieuw Fernández die de score had kunnen openen.

Nadat de Chelsea-middenvelder Preciado van zich afschudde, had hij voor een teamgenoot kunnen kiezen. Echter schoot hij tegen de laatst overgebleven verdediger aan: Pacho. Uit de hoekschop die daarop volgde was het alsnog raak. Messi schilderde de bal op het hoofd van Mac Allister, die doorkopte naar de tweede paal en Lisandro Martinez binnen zag koppen: 1-0. Het had nog voor rust 2-0 kunnen worden, ware het niet dat Fernández niet wist te profiteren van dramatisch uitverdedigen van Pacho door ruim naast te schieten.

Gek veel gebeurde er in eerste instantie niet na het begin van de tweede helft. Het gevaarlijkste moment kwam op naam van Lautaro, die uit de draai naast schoot. Uit het niets kreeg Ecuador de uitgelezen kans op de gelijkmaker. De Paul maakte ongelukkig hands in de Argentijnse zestien en moest dat bekopen met een strafschop. Valencia stuurde Emi Martínez de verkeerde hoek in, maar trof de paal. Sarmiento schoot vervolgens naast uit de rebound.

Na rust bleven de kansen bijzonder schaars. Argentinië hield zich vast aan de voorsprong en maakte weinig aanstalten om vol voor de beslissende 2-0 te gaan. Tegelijkertijd was Ecuador minder dominant dan voor rust. Sánchez besloot vers bloed te brengen met het inbrengen van John Yeboah, Ángel Mena en Jordy Caicedo.

Yeboah onderscheidde zich met een fraaie dribbel en het koste Tagliafico een gele kaart om hem af te stoppen. De daaropvolgende vrije trap werd in de muur geschoten. Vlak voort tijd kreeg Caicedo een enorme kans, maar de voormalig aanvalsleider van CSKA-Sofia schoot wild in het zijnet, terwijl hij voor een medespeler had moeten kiezen.

Vlak voor het einde was het alsnog raak voor Ecuador. Yeboah gaf scherp voor op Kevin Rodríguez, die raak kopte in de verre hoek. Arbiter Andrés Cabrera liet beide ploegen in spanning, omdat de VAR checkte of Caicedo hinderlijk buitenspel stond of niet. Dat was volgens de arbitrage niet het geval: 1-1.

Caicedo had Ecuador in minuut 97 naar de halve finale moeten koppen. In vogelvrije positie vlak voor de neus van Emi Martinez kopte hij echter naast. Omdat er tot de finale geen verlengingen gespeeld worden, werden er direct strafschoppen genomen.

In de serie faalde Messi door een panenka op de lat te plaatsen, maar Emi Martínez werd, net als meermaals op het WK 2022, de held van Argentinië in een strafschoppenserie. De Aston Villa-goalie keerde de pogingen van Mena en Minda en bezorgde Argentinië zo een plek in de halve finale, waarin Venezuela of Canada de tegenstander zal zijn.

Strafschoppenserie
Messi: mis (0-0)
Mena: mis (0-0)
J. Álvarez: raak (1-0)
Minda: mis (1-0)
Mac Allister: raak (2-0)
Yeboah: raak (2-1)
Montiel: raak (3-1)
Caicedo: raak (3-2)
Otamendi: raak (4-2)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Messi komt goed weg dat Martinez zo’n geweldige penaltykeeper is vanavond, want deze poging was niet best haha. Sowieso vind ik Argentinië dit toernooi best tegenvallen. Uruguay en Colombia zitten er iets lekkerder in lijkt het.

5 juli 2024 om 06:32
0

Argentinie en Brazilië niet in hun beste vorm. Colombia en Uruguay sterk dit jaar en Ecuador en vooral Venezuela verrassend leuk voetbal. Maakt het een leuk toernooi met in de kwartfinale Zometeen een absolute kraker Brazilië - Uruguay om naar uit te kijken.
Maar wat een serie is Argentinie mee bezig met Copa winst, WK winst en nu alweer halve finale. Die bondscoach verdient echt een standbeeld.

5 juli 2024 om 06:54
0

Argentinië heeft toch ook niet zo’n heel bijzonder elftal?

5 juli 2024 om 07:20
0

Vind je? Emiliano Martinez, Lisandro Martinez, Romero, Rodrigo de Paul, Enzo Fernandez/MacAllister, Messi en Lautaro Martinez in de as vind ik niet doorsnee. Julian Alvarez, Di Maria, Garnacho, Acuna op de bank.

5 juli 2024 om 07:36
0

Niet heel bijzonder nee. Bij bijzonder denk ik aan de kwaliteiten van Frankrijk of Portugal

5 juli 2024 om 07:42
0

Dus maar 2 van de zoveel landen zijn bijzonder, best een strenge maatstaf dan.

Terwijl Emiliano Martinez, Lisandro/Romero, Messi, Lautaro Martinez eenvoudig ook bij die landen basisspeler zouden zijn.

5 juli 2024 om 07:52
0

Arsenal heeft gewoon een punt. Matinez is een prima keeper maar geen top 5(penalty's natuurlijk wel). Lauraro zal zeker geen basis staan bij Portugal en waarschijnlijk ook niet bij Frankrijk. Lisandro Martinez is prima maar toch ook geen top 5 van de wereld? Vooral het middenveld zijn allemaal lopers en vechters zonder veel creativiteit. Ja alle ballen op Messi, die dit toernooit speelt met een wat pijntjes en waarschijnlijk mede daardoor nog niet top speelt.

5 juli 2024 om 07:56
0

Martinez heeft zich inmiddels wel bewezen hoor, beide in de Prem en op Internationaal niveau. Nog meer dan Maignan en Costa wat ook prima keepers zijn.

Pep Guardiola noemt Lisandro Martinez nog een maand geleden top 5. Ook hij zou naast Saliba/Ruben Dias spelen anders Romero.

Messi draait geen super toernooi maar is zeker beter dan wat er staat bij Portugal/Frankrijk.

Verder vind ik Frankrijk's middenveld sterk, maar ook geen creativiteit op Griezmann na wat eigenlijk gewoon een aanvaller is.

5 juli 2024 om 07:58
0

Romero, Lisandro Martinez en het middenveld zijn wel top hoor.

5 juli 2024 om 08:06
0

Portugal? Die zijn toch ook niet zo bijzonder?

5 juli 2024 om 08:09
0

Lautaro is gewoon 1 van de beste spitsen van Europa, hoezo zou die geen basis staan bij Frankrijk, daar speelt nu Thuram, die spelen samen bij inter waar lautaro overduidelijk de beter is.
Alleen een seniele coach zou Ronaldo van nu boven lautaro kiezen.

5 juli 2024 om 09:06
0

dat is toch de maatstaf van bijzonder, dat er maar heel weinig van zijn?
als het er meer waren dan waren ze niet bijzonder meer natuurlijk

Het was even een flashback naar de penalty-reeksen van 2015 en 2016, maar deze keer heeft Messi eindelijk medespelers die iets voor hem terug doen. Emiliano Martinez is een bullebak, maar wel echt één van de beste penaltykillers ooit durf ik te zeggen. Argentinië speelde dramatisch en had veel geluk. De scheids was drama. Die handsbal van De Paul was geen strafbaar hands en dus geen pingel. Daarvoor maakte Enzo Fernandez wel strafbaar hands en werd de pingel niet gegeven. Dit was zeker een goedmakertje. En Messi…. tja die is nog steeds geblesseerd. Weet dat het niet mogelijk is, maar zou hem oprecht in de halve finale laten rusten tegen Venezuela/Canada. Die moeten ze zonder hem ook wel winnen.

5 juli 2024 om 05:44
0

Ja hij had vanavond eigenlijk beter niet kunnen meedoen want hij zit denk ik oprecht niet eens op 70%

5 juli 2024 om 05:55
0

Ja je ziet aan zijn spel dat het constant in zijn hoofd meespeelt. Soms grijpt hij ook weer naar die lies.

5 juli 2024 om 05:57
0

Achteraf had hij die wedstrijd tegen Chili ook al moeten skippen. Tegen Canada ging die tenminste nog wel eens diep. Dat zat er vandaag totaal niet in.

5 juli 2024 om 07:30
0

Hij is het hele toernooi al (licht?) geblesseerd. De afgelopen dagen leek hij ook niet te beginnen tegen Ecuador tot hij alsnog wél in de basis begon. Hij greep ook constant tijdens de wedstrijd naar zijn hamstring.

5 juli 2024 om 07:38
0

Pas sinds die wedstrijd tegen Canada volgensmij. In de oefenwedstrijden zag het er nog normaal uit

5 juli 2024 om 11:31
0

Nee niet licht geblesseerd. Heeft zelf gezegd dat hij sinds die eerste wedstrijd een aantal dagen last gehad heeft van griep/koorts. Het was vannacht dus ook weer drie keer niks inderdaad.

5 juli 2024 om 09:09
0

Die Emiliano Martinez is echt bizar ja. Heeft gewoon geen strafschoppen serie verloren sinds hij de eerste keeper is. Hij is net zoals Messi de reden waarom Argentinië alle prijzen heeft gewonnen.

5 juli 2024 om 10:20
0

Hij heeft een bizarre penalty ratio bij Argentinië. 24 strafschoppen tegen gehad, 12 gepakt. 50%. Met zo'n keeper win je wedstrijden.

5 juli 2024 om 17:54
0

@Iniesta pak je titels, zonder Martinez hadden ze in de halve finale copa 2021 eruit kunnen liggen. En was het tegen NL of Frankrijk tijdens het WK ook zomaar mis kunnen gaan. Vooral de penalties van NL hadden veel keepers niet gehad.

Deze kwam echt uit de tenen. Ecuador was vandaag niet minder, misschien zelfs beter. Canada maakte het Argentinië ook al knap lastig. Als ze geen beterschap tonen dan verwacht ik geen derde toernooizege op rij. Alleen tegen Chili vond ik ze echt overtuigen. Met name Enzo Fernandez speelt een heel zwak toernooi, vandaag deed ie meermaals een Veermannetje.

Messi had vandaag beter niet mee kunnen doen, dat zag je aan alles. Greep meermaals naar z'n hamstring en misschien kwam die panenka ook wel door z'n blessure. Gelukkig redde Martinez hem. Wat een fenomeen is dat zeg.

Pfoe, een paar seconden voor tijd kwam Argentinië bijzonder goed weg, daar had Ecuador gewoon de 2-1 kunnen scoren. Toch wel gek dat ze meteen daarna penalties doen, in plaats van verlengen. Maar die gekke Martinez weer de held, tjonge jonge.. Ze waren ook niet allemaal heel lekker ingeschoten hoor, maar Messi en consorten zullen hun landgenoten blij hebben gemaakt, wat wel nodig is, met de Sociaal-economische puinhoop in dat land. Al geldt dat momenteel voor de meeste Zuid-Amerikaanse landen..

Sowieso erg matig toch dat er helemaal geen verlenging is!
Bedoel dan kan je als minder/verdedigend team gewoon altijd mikken op de penalties!

5 juli 2024 om 07:41
0

Ja vind ik ook raar. Al was het vandaag meer in het nadeel van Ecuador

Die Emiliano Martinez is toch echt een cheatcode zeg bij strafschoppen. Die kerel houdt er zoveel. Vandaag houdt hij ook weer 3 strafschoppen tegen. Ook een grote reden waarom Argentinië alle prijzen heeft gewonnen sinds 2021. Deze kerel heeft voor Argentinië alle strafschoppen series gewonnen.

Tot nu toe een toernooi om snel te vergeten voor Messi, maar zo zie je, een vervelende tegenstander zoals Ecuador die met vechtlust speelt en daarnaast ook gewoon een goede selectie hebben om het Argentinië heel lastig te maken, had een gelijkspel en penalty's voorspeld en dan is uitgerekend Messi zo laconiek als maar kan zijn, en dan het geluk hebben dat Ecuador het niet afmaakt.

5 juli 2024 om 10:12
0

Ecuador zou in Europa gewoon minstens de kwartfinale halen hoor. Nederland heeft gezien hoe sterk die gasten zijn in Qatar. Waren ook gewoon de betere in die wedstrijd. In Europa wordt er lacherig gedaan over Zuid-Amerika. Het gaat zogenaamd alleen tussen Argentinie en Brazilie. De fysieke kracht en snelheid van die landen wordt veelal onderschat. En niet te vergeten dat de basistechniek bij veel landen boven gemiddeld is aan de bal. Het is puur organisatie en tactiek waarop ze een achterstand hebben op Europa. Argentinie liet in 2022 vooral zien dat ook te hebben (organisatie en tactiek).

Als ik dan zie hoe landen als Portugal, Engeland en Frankrijk voor de dag komen: heel matig. Wil ze weleens zien tegen een Ecuador, Colombia, Uruguay enzovoorts.

Los daarvan: deze Copa vind ik een beetje karig. Argentinie oogt een beetje the best of the rest. Messi tot nu toe minder dan wat we van hem gewend zijn. Maar goed, ook daar is het beste er natuurlijk vanaf. Benieuwd of hij in de halve finale en finale toch gaat opstaan en het verschil gaat maken.

5 juli 2024 om 10:40
0

Hij heeft wel wat goed te maken aan de fans, want tot nu toe is het een toernooi om snel te vergeten, is ook niet helemaal 100%. Jammer want had graag gezien dat hij wat zou laten zien, tegen Canada was het nog enigszins goed, daarnaast mag er ook wel wat gezegd worden over de velden, ondanks dat beiden teams hiermee te maken hebben, ik mag toch hopen dat in 2026 niet gespeeld wordt in zulke stadions waar het gras over een kunstgras veld wordt heen gelegd, dit zou echt heel nadelig zijn voor de teams die daarop moeten spelen, het is gewoon echt belachelijk als je het mij vraagt dat een groot toernooi daarop gespeeld wordt.

5 juli 2024 om 11:29
0

Misschien een gekke suggestie: is het niet het risico waard om Messi vanaf de bank te laten starten in de halve finale? Dit klinkt heel vreemd, maar hij is duidelijk niet fit. Venezuela vind ik een mindere ploeg dan bijvoorbeeld Ecuador. Het is een risico, maar ik denk dat een fittere Messi in de finale echt zoveel belangrijker is dan deze overduidelijk niet fitte Messi.

Venezuela vind ik vooral sterk als collectief/hard werken, niet zozeer in het voetballen. Een Argentinië zonder Messi zou het moeten kunnen flikken. Mocht het misgaan heb je altijd nog Messi die je vanaf de bank het veld in kan sturen. Het is een risico, en normaliter zou je zoiets never nooit doen, maar met het oog op de finale lijkt het me wel beter. Dan moet je ineens tegen Uruguay/Brazilië/Colombia. Dat is sowieso ontzettend zwaar, maar met de huidige Messi al helemaal.

5 juli 2024 om 12:20
0

Ik zat precies hetzelfde te denken. Argentinië zou zonder Messi genoeg kwaliteit moeten hebben (als ze natuurlijk niet zo dramatisch als vannacht spelen) om Canada of Venezuela te verslaan. Dan hou je Messi aan de kant, zodat hij nog 1 keer in zijn carriere (misschien alleen nog op het WK 2026) alles op alles zet in een wedstrijd.

Volgende keer moet Messi misschien eens kijken naar de panenka van Ramos tegen Sevilla van een paar jaar geleden

OT: Ik vind het toch maar een rare regeling dat er na 90 minuten niet gewoon wordt verder gespeeld en er meteen richting penalty's gaat. Ecuador had het Argentinië wel nog lastig kunnen maken bij verlengingen.

Dat dansje van hem ook, wat een fantastische malloot blijft die Emi

Emiliano DIBU Martinez, wie anders? Deze moet oprecht de beste penaltystopper in de geschiedenis van het voetbal zijn! Elke reeks weer zowel voor club als land pakt deze man penalty na penalty. Ik kan intens en oprecht van Martinez genieten. Zijn gedrag maakt het voor misschien niet voor iedereen aantrekkelijk maar you love it or hate it.

5 juli 2024 om 10:14
0

Nou ik schat prime Neuer toch hoger in. Heeft er ook aardig wat penalty's gestopt.

5 juli 2024 om 10:23
0

Prime Neuer schat ik op keeprsgebied hoger in dan Martinez. Maar puur gebaseerd op penalties schat ik eigenlijk geen enkele keeper hoger in dan Martinez. Elke penaltyreeks is het toch weer raak en stopt de beste man er minimaal 1.

Ongelofelijk dat je op zo'n moment zoiets gaat doen. Mag je Messi heten of niet. Gewoon niet doen en schiet die bal goed binnen. Dan kan je hem ook nog altijd missen maar niet met zoiets. Dit zie ik straks Depay ook nog wel doen trouwens.

5 juli 2024 om 14:50
0

Messi is de enige die het wel mag. Bizar dat zijn techniek hem in de steek liet hier.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren