Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henk Timmer teleurgesteld in Rafael van der Vaart: ‘Heel jammer’

Laatste update:

De keepersdiscussie blijft de gemoederen flink bezighouden in Nederland. Woensdagochtend reageerde bondscoach Louis van Gaal gepikeerd toen Valentijn Driessen erover begon tijdens de persconferentie. Ook voormalig Oranje-doelmannen Henk Timmer en Sander Westerveld mengen zich nu. Het tweetal zegt in gesprek met De Telegraaf de keuzes van Van Gaal, die besloot om Remko Pasveer, Andries Noppert en Justin Bijlow mee te nemen, moeilijk te kunnen volgen.

Westerveld verdedigde zes keer het doel van Oranje, Timmer stond zeven keer tussen de palen. Volgens laatstgenoemde is er weldegelijk iets af te leiden uit de toegewezen rugnummers. Pasveer kreeg van Van Gaal rugnummer 1 toegewezen, terwijl Bijlow met nummer 13 gaat spelen. Van Noppert (rugnummer 23) wordt niet verwacht dat hij kans maakt als eerste doelman. "In principe heeft Pasveer nu een streepje voor. Hij heeft namelijk rugnummer 1 gekregen. En check het maar, Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg hadden dat rugnummer ook tijdens WK’s."

Toch zou Timmer voor Bijlow gaan. "Die jongen is atletisch, heeft een goede trap en is op het juiste moment in vorm. Ook Europees is hij van waarde geweest voor Feyenoord. Louis wil spelers die in vorm zijn. Nou, dat is Justin." Westerveld vindt het vooral opmerkelijk dat Tim Krul niet bij de selectie zit. Van Gaal gooide in september de deur dicht voor Krul, nadat hij weigerde terug te komen voor de penaltytests. "Als Van Gaal echt voor de wereldtitel wil gaan, moet hij niet zeuren als een 34-jarige keeper niet uit Norwich wil overvliegen voor een penaltyexperiment. Terwijl iedereen al weet dat hij de beste penaltystopper is", aldus Westerveld.

Het stoort de voormalig doelman van Liverpool dat Van Gaal geen duidelijke reden heeft gegeven voor het ontbreken van Cillessen. "Van Gaal gaf zelf als reden dat Cillessen niet in vorm is bij NEC. Nou, ik vind dat hij een heel sterk seizoen doormaakt. Als Van Gaal een goede reden had gegeven waarom Cillessen er niet bij is, dan is dat prima. Nu wilde hij hem misschien beschermen, maar maakte hij het veel erger. En dan selecteert Van Gaal wél Pasveer, maar zegt hij vervolgens over hem dat hij ook niet in vorm is... Heel Nederland denkt nu dat Cillessen niet goed in de groep ligt en klaagt als hij op de bank zit, maar er is nooit iets slechts over hem naar buiten gekomen."

Timmer vindt het vreemd dat Cillessen en Flekken er zo weinig over zeggen. Cillessen stond afgelopen weekend wel de media te woord na de 6-1 zege van NEC op RKC Waalwijk. Flekken reageerde nog niet. "Het lijkt wel alsof ze er niet over mogen praten", aldus de oud-doelman van Feyenoord. "Ik had echt gezegd: ’Het interesseert me geen reet, ik ben toch niet geselecteerd. Dít is de reden en dít is er tegen mij gezegd en ik ben het er niet mee eens’. Nu blijft iedereen in het ongewisse, want ’stel je voor dat er een keeper geblesseerd raakt, dan moet ik erheen’. Dan had ik echt gezegd: ’Ik kom niet meer’. Maar ik weet niet wat ze onderling hebben afgesproken met Frans Hoek hierover."

Van der Vaart
Tot slot merkt Timmer op dat hij het 'heel jammer' vindt dat Cillessen door Rafael van der Vaart onlangs is uitgemaakt voor 'naar mannetje'. De voormalig middenvelder maakte de tongen behoorlijk los met zijn uitspraken bij Studio Voetbal. "Jasper wilde daar vervolgens niet op reageren, maar had gewoon met een kwinkslag moeten zeggen: ’Joh, ik heb Rafael meegemaakt. Hij zit er nu als analist. Grappig ventje, is hij niet een beetje aangekomen? Of hij mij een leuke gozer vindt of niet, daar kan ik weinig aan doen. Hij kon wel redelijk voetballen. Ik wens hem veel succes en ik ga weer verder met m’n carrière.’ Dan lacht Rafael daar vervolgens om en is het klaar. Nu blijft zoiets hangen", aldus Timmer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij gaat niet mee daar kunnen we nog 20 dagen over praten maar dat schiet niet op. Als Van Gaal weg is na het WK dan zal hij er vast weer bij zitten. Tot dan heeft de coach deze keuze gemaakt en moeten alle journalisten en Cilessen maar mee leven. Aan het einde van de rit zullen we zien wie gelijk heeft gehad om hem wel of niet mee te nemen.

17 november 2022 om 08:19

Gelijk in ik ben zonder mening maar vind wel op wk wil je liever nie de keeper van nec achter je heben. wel moet pasveer goed blijven keepen anders gaan we spijt tegemoet

17 november 2022 om 08:48

Waarom zou je niet de keeper van NEC in de goal hebben staan? Het is nou volgens mij niet zo dat de ervaren Cillissen ineens een veel slechtere keeper is als hij bij NEC speelt, of bij een club met meer 'aanzien'.

17 november 2022 om 09:40

'' wel moet pasveer goed blijven keepen''

Zou misschien helpen als hij eens begint met goed te keepen, want dat houdt de laatste +/- 2 maanden ook niet echt over. Lijkt me duidelijk dat Bijlow de eerste keeper moet worden, heeft van de drie die erbij zitten duidelijk het meeste talent/kwaliteit.

17 november 2022 om 09:46

Dus dan had je in 2010 liever Jeroen Verhoeven gehad van Ajax dan de toenmalig geselecteerde Michel Vorm op dat moment bij FC Utrecht?

De laatste tijd worden mensen wel heel snel in het verkeerde daglicht gezet. Cillessen zou een lul zijn, Danjuma zou zich niet mengen, ik vind dit allemaal wel snel gezegd van mensen die niet dichtbij deze 2 staan. Als je iemand niet persoonlijk kent moet je dit niet gaan verkondigen in praat programma's. Ik begin meer te twijfelen over de mensen die dit verspreiden. Je bent echt een viespeuk als je dit vrolijk verteld ergens aan tafel om diegene te zijn die denkt waarom van Gaal iemand niet heeft geselecteerd, vieze spelletjes.

17 november 2022 om 08:24

Is het jou ook opgevallen dat al die geluiden komen uit de hoek van de ‘nieuwe’ generatie analisten? Sneijder, vd Vaart en vd Meijde hebben nooit bekend gestaan als de serieuze jongens op voetbalinhoudelijk gebied. Sowieso staan ze niet te boek als mannen die goed nadenken voordat ze wat zeggen. Het is wel entertainment, maar je krijgt dan ook van dit soort ongenuanceerde opmerkingen.

17 november 2022 om 08:38

Precies. Daarom hecht ik meer aan een Vink of van Basten, al vind ik Maduro en soms Perez wel heel gearticuleerd en verstandig overkomen

17 november 2022 om 08:42

Ik vind het soms wel lekker om naar analisten te kijken die zichzelf niet heel serieus nemen, ik het vind het alleen niet kunnen dat je op tv dingen naar buiten brengt terwijl je niet dicht bij diegene staat. Het zijn naar mijn mening gewoon vooroordelen of meningen van mensen die ze misschien 1 of 2 keer gezien hebben.

17 november 2022 om 09:17

Vink? Dat is in mijn ogen echt 1 van de slechtste analisten. Kampioen open deuren in trappen, en kan nooit echt kritisch zijn op Ajax als oud speler. Nee, geef mij maar Bruggink of Kwakman. Die zeggen echt hele zinnige dingen.

17 november 2022 om 08:47

Inderdaad en dan geïnitieerd door talkshows en pseudo analisten, en in stand gehouden door Telegraaf en andere media. Bijna een week na de bekendmaking van de selectie lees je hier nog steeds -De keepersdiscussie blijft de gemoederen flink bezighouden in Nederland-, om vervolgens te lezen dat Telegraaf 2 oud doelmannen heeft geïnterviewd over de kwestie. Ik denk dat het vooral de gemoederen van Telegraaf bezighoudt, het land is inmiddels verder.

17 november 2022 om 10:34



Maar wat als het wel gewoon klopt wat die analisten zeggen en dat spelers er deels over liegen/zwijgen?

Net wat Timmer aangeeft, Jasper had gewoon de redenen moeten zeggen zodat hij iedereen de mond kon snoeren van kijk het ligt aan dit en dit en niet aan jullie onzin theorie dat ik niet goed in de groep ligt als ik 2e keeper zou zijn. Maar dat doet Jasper niet. Die huilt alleen maar.
Die hele reactie en houding van Jasper, dat is nou precies de redenen dat Van Gaal hem niet meeneemt.

Over Danjuma durf ik nog niet echt te oordelen. Maar ik kan mij voorstellen dat hij in vertrouwen iemand wat heeft toegezegd, wat Andy vervolgens in de media gooit. En dat Danjuma nu denkt, kut hier krijg ik gezeik mee ik moet dit ontkennen.

Als een speler meteen zegt dat het onzin is, hoeft de speler ook nog niet perse de waarheid te vertellen. Die kunnen ook heel goed met woorden spelen.

Analisten zetten hun eigen naam wel degelijk op het spel. Daarom dat Jasper die analisten zo de mond kon snoeren als hij gewoon vertelde waarom hij niet geselecteerd is. Maar dat doet ie niet.
Zou er dan toch een kern van waarheid in zitten?
Nu blijft het voor de kijker/lezer/supporter gissen wat de waarheid is.


17 november 2022 om 13:50

Ik sluit me hier helemaal bij aan. Kijk graag naar voetbalpraatprogramma's en probeer vaak alle bekende mee te pakken. Ik kan me de laatste tijd enorm storen aan de "nieuwe" generatie analisten, waar vooral Sneijder, Andy en in mindere mate Rafael er negatief bovenuit steken. Te veel ongenuanceerde opmerkingen en al vaker bewezen dat het niet volledig klopt. Zo'n Andy beseft niet wat hij voor onrust creëert met zijn kulverhaal over Danjuma, wat hij heeft van horen zeggen. Sneijder die met Ihatarran aan de slag gaat en als een soort logboek elke uitzending de progressie op tv beschrijft. Vind het een hele negatieve manier van analist zijn hedendaags.

Nu heb ik Cillesen nooit echt geweldig gevonden en ook wel een beetje een lulletje rozenwater. Maar dit verdiend die beste man niet. Als van Gaal gewoon zegt waarom hij niet geselecteerd is dan kunnen we het over voetbal gaan hebben. Nu blijft dit waarschijnlijk het hele wk zo door gaan en helemaal als Pasveer of Bijlow een blunder maakt.

Dat is helaas vaak zo in het leven. Hoe beter je je best doet om iets te verklaren of door (veel) woorden te gebruiken te beschermen, hoe meer vragen je vaak oproept.

Vaak en vooral in het voetbal is het vaak beter om de zaken kort te houden en niet te veel uitleg te geven.
Als de betreffende speler en coach elkaar maar begrijpen is het prima, de rest is bijzaak.

Wat een gejengel van die analisten, dat moet wel t makkelijkste beroep zijn.
Sinds 2014 staat krul op eens te boek als de penalty specialist wat hij niet eens is.
Zelfs in aanloop naar dat toernooi stopte hij maar 10% terwijl derde keeper Vorm op 20% zat.

Krul is beter dan jesper met strafschoppen, maar dat zijn wij ook. Een strafschoppen specialist, laat staan een top keeper is hij nooit geweest

Hoe vervelend het voor Cillisen ook is (ben wel blij dat die er niet bij is) vind ik het vooral vreemder dat er eigenlijk vooral voorbij gaat ana het feit dat Flekken niet is geselcteerd. Wat btreft Krul daar heeft Westerveld natuurlijk helemaal gelijk. Hij heeft je notabene al door een penaltyreeks gesleept.

De analisten van tegenwoordig roepen ook allemaal maar wat, zo'n Andy, VDV en Sneijder zijn volgens mij alleen maar uit op sensatie met roddels de wereld inbrengen óf proberen zich lekker te profileren door iemand met de grond gelijk te maken. Met Cillessen zie je het nu met een enorme hetze, met Danjuma in mindere mate dat hij niet in de groep zou liggen. Stel losers bij elkaar. Overigens zou ik eerder Flekken meegenomen hebben dan Cillessen en Pasveer eruit.

Iedereen kan vinden wat hij wil maar over deze kwestie heeft professor Frans Hoek, autoriteit op dit gebied zich beraden en heeft aldus beslist. Punt...

Pff, begint nu wel tijd te worden dat de eerste wedstrijd achter de rug is. Dan zijn we van dit gezeur af.

Ja, het is jammer voor Cillessen dat hij er niet bij is. Maar het is ook weer niet zo dat een keeper met de kwaliteiten van een Neuer is.

17 november 2022 om 09:54

Ik vind dat altijd zo'n kul argument "het is Neuer niet". Het gaat om het verschil tussen wat je wel en niet meeneemt. Cillessen keept een sterk seizoen en blinkt meermaals uit, heeft ervaring op grote toernooien en oogt erg fit. Pasveer is uit vorm, maakt de laatste weken regelmatig grote blunders, oogt oud en niet fit en heeft nauwelijks ervaring in Oranje.

Dan is het verschil groot genoeg om flink te discussiëren zelfs al is Cillessen geen Neuer. Van Gaal neemt gewoon van de 5 keepers de minste mee.

Tja het blijft natuurlijk een raar verhaal waarbij de 'uitleg' van van Gaal voor nog meer onduidelijkheid zorgt, want het argument dat hij niet in vorm zou zijn slaat natuurlijk nergens op. Zeker als Pasveer eerste keeper wordt zou het thuislaten van Cillessen (en eigenlijk ook Flekken) heel opmerkelijk zijn, want die is echt niet in vorm. Bijlow daarentegen wel, lijkt me evident dat die moet keepen.

Maar buiten het voetbaltechnische ging de hetze tegen Cillessen ook nergens over, beetje makkelijk proberen te scoren door wat analisten waarbij mensen elkaar ook wel heel snel en makkelijk napapegaaien. Of het complete onzin is wat van der Vaart en Sneijder zeggen weet ik niet, zal best een kern van waarheid in zitten maar ik heb in zulke gevallen ook altijd wel het idee dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ie wordt opgediend.

Dat Cillessen er niet bij is, vind ik gek genoeg nog niet zo vreemd, natuurlijk keept lekker bij NEC, maar alle respect wel NEC, geen Europees niveau meer. Bijlow keept best goed op het moment, speelt in de Nederlandse top en nog actief op Europese velden. Begrijpelijk erbij zit. Pasveer, ervaring, speelde tot voor kort nog CL niveau, maar nu niet in vorm. Flekken speelt uitstekend bij Freiburg - 1ste Bundesliga, notabene en Europees actief. Dat zou toch de nummer 1 moeten zijn.....

Noppert prima bij H'veen, maar verder nog niet buiten de lands grenzen geweest, te vroeg om nu op te stellen. De keuzes zijn daarom niet te rijmen.

Ik vind het jammer dat v.d. Vaart Cillessen een naar mannetje heeft genoemd. Dat hij hem in een praatprogramma op t.v. bij wijze van analyse niet goed genoeg vindt voor het W.K. beschouw ik zijn goed recht. Maar wat dan jammer is dat is dat het "naar mannetje" verhaal een eigen leven is gaan leiden. Overal lees je nu dat Cillessen een naar mannetje is als hij niet de eerste doelman is. Dat is een ronduit belachelijke stelling, want hij is jarenlang tweede doelman geweest in Barcelona en Valencia. En die clubs laten Cillessen echt niet al die jaren de sfeer in de groep verpesten omdat hij op de bank zit. En anders: van Gaal/hoek hadden, als ze daar toch angst voor hadden, toch ook gewoon het gesprek met Cillessen daarover aan kunnen gaan ? Zoals dat in 2014 ook met Huntelaar is gedaan ? En dan lees ik hier en daar ook nog dat Cillessen niet geselecteerd is omdat hij slechts bij NEC in het doel staat. Knap argument als de doelman van SC Heerenveen zonder enige internationale ervaring wel mee gaat. Ik blijf het de grootste miskleun van van Gaal/hoek vinden dat ze Cillessen hebben laten vallen.

Tja die laatste alinea... als ie zo luchtig op dingen zou reageren zou Vaart hem waarschijijk geen naar mannetje vinden. Ik denk dat je sowieso alle wereldproblemen zou kunnen oplossen door iedereen te injecteren met wat zelfspot.

Hoe komen we er trouwens maar steeds bij dat Tim Krul een penalty specialist is? Omdat hij er in 2014 ééntje stopte? Verder zijn zijn statistieken niet beter dan die van Pasveer, Cillessen of Bijlow.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren