Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay jr. looft 'fantastische' PSV'er die 'te weinig credits' krijgt

Laatste update:

Als PSV Sergiño Dest nog een seizoen binnenboord weet te houden, zou dat een bijzonder goede zet zijn. Dat betoogt Hans Kraay junior zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie.

Dest blonk zaterdag andermaal uit bij PSV, dat met een 6-0 einduitslag veel en veel te sterk bleek voor Vitesse. Kraay junior heeft genoten van het optreden van de Amerikaanse vleugelverdediger.

“Ik heb gisteren heel erg op hem gelet. Hij gáát, hij doet, hij is snel, hij schakelt om”, somt de analyticus op. Kraay junior begeleidt beelden van de Amerikaanse vleugelverdediger tegen Vitesse.

“Ik ken geen enkele back die op de rechtsback van de tegenpartij afgaat en daar binnendoor of buitenom gaat. En kijk hem hier”, wijst Kraay junior naar beelden van een terugsprintende Dest. "Dit is het moderne voetbal."

“Hij is rechts, maar met zijn linkerbeen heeft hij ook nog een heel fijn voorzetje. Hij heeft in dit kampioensjaar misschien wel iets te weinig credits gehad, want ik vind het een fantastische speler. Wat is hij ongelofelijk goed.”

“Dit is een speler die in de top van Europa voor zoveel clubs interessant is”, filosofeert Sjoerd Mossou over de nabije toekomst van de verdediger. “Als hij naar een goede club uit Engeland of Spanje kan, is hij denk ik niet te houden.”

Dest is technisch gezien nog altijd eigendom van FC Barcelona. PSV heeft wel een koopoptie bedongen in het huurcontract. Die bedraagt naar verluidt zo’n tien miljoen euro. Kraay junior schetst een scenario waarin Dest voor PSV behouden blijft.

In die hypothetische situatie zou PSV de koopoptie van tien miljoen euro lichten en Dest beloven dat het geen ‘astronomisch’ bedrag van de kopende partij verlangt. “Twintig miljoen euro”, zo schetst de analyticus.

Zelf heeft Dest namelijk nog niet besloten over zijn toekomst. Voor hem staat voldoende speeltijd het hoogst in het vaandel, waardoor een langer verblijf bij PSV niet uitgesloten is. "Er is zeker een kans”, zei de back na afloop van het duel met Vitesse.

“PSV is heel tevreden met me en ik heb het ook echt naar mijn zin hier. We doen het goed als team, we zijn kampioen. Ik heb mezelf echt weer omhoog kunnen spelen en dat wil ik blijven doen. Waar mijn toekomst ook ligt, ik wil gewoon kunnen spelen en mezelf ontwikkelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik weet niet hoe Kraay erbij komt dat Dest niet voldoende krediet krijgt. Bij Psv zijn ze super tevreden, supporters lopen met hem weg en ook supporters van andere clubs erkennen zijn fantastisch vorm. Allemaal dus weer een beetje overdreven. Hopelijk kunnen we hem wel houden, want je vindt niet zo snel een back met dezelfde kwaliteiten die in de Eredivisie wil spelen.

14 april 2024 om 12:47

Kraay is Hilversum en redeneert met andere Hilversummers over "de provincie", maw hij weet eigenlijk niet waarover hij het heeft, maar te weinig credits krijgt heel PSV sowieso daar. Maar Dest is natuurlijk wel weg na dit seizoen, die kijkt naar portemonnee en als het kan ook nog naar speeltijd, maar wel in die volgorde. Ik denk dat hij een Xavi-tje doet, maw gaat terug naar de club van verhuur (xavi was eigenlijk gewoon verhuurd door PSG) en via die weg naar mss wel Leipzig of Dortmund voor nieuwe verhuur. Zo hebben ze samen (PSV en Dest) toch maar mooi een verstandshuwlijkje van een jaar gehad.

14 april 2024 om 12:50

Ja eigenlijk krijgt hij teveel credits. Het is een back, als dat de spelers zijn die je elftal dragen...

Hij doet het ok, maar er zijn tal van belangrijkere spelers voor dit psv.

14 april 2024 om 13:01

Posities betekenen niet zo veel meer tegenwoordig. Er zijn meer elftallen waar backs de belangrijkste spelers zijn. Dest is een van de beste spelers in de Eredivisie.

14 april 2024 om 13:05

Buiten PSV en de fans hoor je relatief weinig over hem, misschien dat? Fantastische voetballer man, weergaloze speler. Als we hem weten te binden gaan we dat even vieren.

Ik zou Dest ook zeker overnemen. Op het verkeerde moment bij Barca ingestapt en nog jong genoeg om wat van z’n carrière te maken. Zou lekker nog een jaar bij ons blijven en dan de stap naar de Europese top.

14 april 2024 om 12:37

PSV zal dat zeker willen, maar ik kan me niet voorstellen dat Dest zelf wil. Hij is veel te goed voor de Eredivisie en door de wisseling van de wacht bij Barcelona verwacht ik dat hij liever daar voor zijn kans gaat. En ik geef 'm groot gelijk, hoezeer ik ook zou willen dat hij blijft.

14 april 2024 om 12:41

Persoonlijk denk ik dat hij beter nog een jaar bij ons kan blijven. Hij is bij Barca best wel misbruikt doordat hij bijvoorbeeld buitenspeler moest spelen. Ook zijn er hier natuurlijk Amerikaanse invloeden en timmert PSV aan de weg en denk ik best dat we kunnen doorgroeien en nog een keer iets kunnen neerzetten in de Champions League.

14 april 2024 om 12:45

Dest is echt niet te goed voor de eredivisie. Voorlopig is dat zijn plafond. Bij 2 clubs, in de subtop, mislukt.

Pieterpost, Dest heeft welgeteld 5 duels als rechtsbuiten gespeeld en 1 op linksbuiten. 64 duels op zijn posities. Hij was gewoon niet goed genoeg, had niks te maken met zijn positie.

14 april 2024 om 13:01

Prima dan blijft hij lekker bij ons 👍

Had meer te maken met dat heel Barca aan het kwakkelen was. Messi, Griezmann weg en nota bene Luuk de Jong was de vaste spits met Memphis als linksbuiten. Dat is bij Oranje zelfs amper voorgekomen.

14 april 2024 om 13:11

Ah eerst lag het aan de positie en nu opeens aan de medespelers. Goed om te weten. En bij AC Milan? Lag dat ook aan zijn medespelers?

14 april 2024 om 12:37

Het probleem is dat hij zelf niet wil blijven en elders natuurlijk meer kan verdienen. Bij psv fantastisch maar in grote landen kijken ze toch meer naar de verdedigende kwaliteiten dan aanvallend voor zo'n back.

14 april 2024 om 12:50

Ik hoop stiekem dat z’n Ajax hart zo groot is dat ie alleen naar Ajax wilt!

Dest begon wat matig bij PSV, vooral in verdedigend opzicht. Bosz is keihard met die jongen gaan trainen om positioneel gezien het beste zijn snelheid te kunnen gebruiken zowel verdedigend als aanvallend, dat is wel echt heel goed te zien. Zelfs wanneer hij nog bezig is met aanvallen, rent hij als een gek terug om zijn verdedigende taken weer uit te voeren, daar is hij echt in gegroeid.
Wilt vaak nog wel teveel lopen met de bal, maar aan de andere kant maakt hem dat aanvallend ook wel weer onvoorspelbaar en levensgevaarlijk.

In het begin was ik geen fan dat hij naar PSV kwam, maar die jongen heeft zich echt top ontwikkeld. Zie hem daarom ook niet blijven bij PSV, hij moet gewoon wekelijks topwedstrijden spelen om nóg beter te worden.

Hans heeft hier wel gelijk. Dest is echt een sensatie aan de linkerkant en enorm consistent dit seizoen. Vooral dat laatste had ik op voorhand niet verwacht. Voor PSV is hij goud waard. In wedstrijden waarin het stroef loopt heb je spelers nodig die er wat jeu ingooien, op avontuur gaan en hun directe tegenstanders uitspelen. Bij de meeste teams zijn het enkel de buitenspelers die dit kunnen en het is best zeldzaam dat er een linkback rondloopt die dit trucje ook goed beheerst. Voor de absolute top is hij verdedigend niet betrouwbaar genoeg, maar voor PSV vind ik hem buitencategorie. Met terugwerkende kracht is het jammer dat hij niet voor het NL Elftal heeft gekozen aangezien we niet zo breed in de linksbacks zitten. Bepaalde aspecten van het spel beheerst hij weliswaar minder goed maar het is wel een type speler waarvoor je de TV aanzet

Tegen de nummer laatst van de eredivisie lukt hem dat wel.
In de champions league komt hij veel tekort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren