Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Ik proef in de voetbalwereld dat iedereen een hekel aan hem heeft’

Laatste update:

De door Jasper Cillessen gestopte strafschop tegen RKC Waalwijk van vrijdagavond, die opnieuw moest worden genomen, is onderwerp van gesprek van Vandaag Inside. Johan Derksen denkt dat weinig mensen medelijden hebben met de 34-jarige keeper, vooral vanwege diens vermeende onsympathieke karakter.

Presentator Wilfred Genee snijdt het onderwerp in het begin van de uitzending aan door applaus te vragen van het publiek voor Cillessen en uitbundig te lachen. René van der Gijp heeft vooral te doen met de doelman van NEC: "Het zit die jongen ook niet mee."

"Er is wat met Jasper Cillessen", neemt Derksen het gesprek direct over. "Die jongen heeft mij nog nooit iets kwaads gedaan, maar ik proef in de voetbalwereld dat iedereen een hekel aan hem heeft. En waar ligt dat aan? Soms val je niet goed in de voetbalwereld."

"Dat gold natuurlijk ook voor Gertjan Verbeek, waar ik twee jaar mee heb gespeeld (bij sc Heerenveen, red.)", vult Van der Gijp aan. "En ik kan geen aardigere jongen vinden dan Gertjan Verbeek, een wereldgozer. Een topgozer. En overal waar hij getraind heeft zeggen mensen: 'Pffff'. Bij Feyenoord kwam Makaay naar me toe: 'Godverdomme, wat hebben we nou aan onze fiets hangen'. Ik zeg dat het een topgozer is, een echte wereldgozer."

"En dat geldt ook voor Cilllessen. Het lijkt me geen onaardige knaap, maar iedereen, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart enzo, moeten hem niet", aldus Van der Gijp. Tafelgenoot Hélène Hendriks voegt toe dat Cillessen soms, en onbewust, onhandige uitspraken doet in media, wat zijn imago in de voetballerij geen goed doet.

Penalty
Cillessen koos zijn linkerhoek en maakte daarmee de inzet van Dario van den Buijs onschadelijk. De linksbenige verdediger nam de strafschop omdat vaste nemer Michiel Kramer geblesseerd op de tribune zat. Teleurstelling bij Van den Buijs en grote vreugde bij Cillessen en zijn ploeggenoten.

Die vreugde was echter snel verdwenen. Na een check bij de VAR oordeelde arbiter Dennis Higler dat een speler van NEC al in het strafschopgebied stond op het moment dat Van den Buijs aanlegde. Hierdoor mocht RKC het nog een keer proberen vanaf elf meter. Met resultaat, want David Min liet Cillessen kansloos met een knal in de linkerhoek.

Geen penaltykiller
Het was voor Cillessen dus de eerste keer dat hij op de Nederlandse velden een strafschop stopt. In Spanje slaagde hij er vijf keer in om een penalty onschadelijk te maken. Vier keer als doelman van Valencia en een keer als keeper van FC Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dat komt ook omdat Sneijder achter de schermen alle sappige Oranjekamp
verhalen flink heeft aangedikt. Jasper is eigenlijk heel "normaal" in tegenstelling
tot veel Oranje sterretjes. Een beetje kleurloos, maar het was vroeger een zeer betrouwbare keep in Oranje. In ieder geval niet elke 3maanden een blessure zoals Justin. Nu moeten we maar afwachten op het Ek...

10 februari 2024 om 08:45

Was wel de doelman met wie Oranje twee eindtoernooien is misgelopen. Dat mogen we niet vergeten. Wat een zwart gat was dat in de Nederlandse voetbalgeschiedenis en een enorm contrast met de 10-15 jaar daarvoor.

10 februari 2024 om 09:27

Dat ligt ook echt puur aan de doelman..

10 februari 2024 om 10:57

Lijkt me zo klaar als een klontje dat dat meer aan de figuren Blind rondom Nederlands elftal lag…

Is het eigenlijk niet raar dat een andere speler de penalty mag nemen wanneer deze opnieuw genomen moet worden? Vind ik wel.

10 februari 2024 om 00:05

Goed punt. Dat is niet overnemen

10 februari 2024 om 00:49

Ze hebben meen ik in het verleden (20 of meer jaar geleden inmiddels) wel eens geexpirimenteerd om spelers waar de overtreding op was gemaakt ook zelf de vrije trap - penalty te laten nemen tenzij ze geblesseerd waren. Gevolg was dat die net zo lang een blessure behandeling nodig hadden of zelfs gewisseld werden zodat er alsnog een specialist de vrije trap / penalty ging nemen. Dat zie ik hier ook voor me.

10 februari 2024 om 09:28

Hij bedoelt het los van overtreding, dat diegene die aangewezen was om de penal te nemen, automatisch ook diegene is die m moet overnemen als scheids iets onreglementairs heeft gezien.

Ik kan me geen groter compliment voorstellen dan dat niemand in de voetbalwereld je moet.

10 februari 2024 om 00:13

Echt he. Al die sjonnies en schoolplein pestkoppen die grotendeels knetterdom zijn. Oke dat is ook een beetje een overdreven vooroordeel, maar oke, het is niet mijn wereldje en zeker geen relevant wereldje (behalve als je er middenin zit zoals Cillessen). Maar ja, eerlijk is eerlijk, Cillessen kon soms ook heel zuur en gekrenkt overkomen. Dus ergens snap ik wel dat hij niet zo lekker kan liggen bij sommigen. Maar toch, Derksen is een veel grotere eikel op tv.

Op de een of andere manier krijg ik hier altijd een dejavu-gevoel van de basisschool bij waar twee jongens met de grootste bek een slachtoffer die het minste tegengas gaf uitzochten om te pesten waar vervolgens de meelopertjes in de klas aan mee gingen doen. Beetje kinderachtig altijd.Verder is dat gezegde met een stilstaande klok en twee keer per dag gelijk zo’n beetje uitgevonden voor Van der Vaart en Sneijder, om die nu als onbetwist referentiekader te nemen. Bij NEC liepen mensen als Dost, Tannane en Schone weg met Cillessen en dat zijn ook geen mensen die anderen naar de mond praten. Iedereen die op puur competitief niveau (dwz in een niet-vriendenteam) heeft gespeeld weet dat er altijd karakters zijn die elkaar niet liggen. Dat hoeft de een niet meteen een of andere gek te maken.

9 februari 2024 om 23:42

Sterk gezegd. Toen Sneijder zo denigrerend over de aanwezigheid van Jasper's ouders aan het praten was, toen klonk hij ook als een 8 jarige. Zo trots dat hij lekker alleen naar Drievliet kan, terwijl een ander z'n ouders bij zich heeft. Cillessen kan Derksen's compliment in z'n zak steken. Als je niet in zijn voetbalwereld past, dan doe je ongetwijfeld iets goeds.

10 februari 2024 om 00:15

9/10 pesters op school wordt later dik en arm en onsuccesvol, de andere 1/10 wordt profvoetballer (en daarna alsnog dik). Oke dat is onaardig.

10 februari 2024 om 04:45

Is toch prima dat Wesley, Rafael en Michiel Kramer niet matchen met Cilissen. Is gewoon een prima doelman en lijkt me gewoon een aardige kerel. Eerstgenoemde drie zijn prima voetballers en volgens mij ook prima kerels. Vind Sneijder en Kramer alleen wel beetje pauper overkomen. Rafael vind ik een realistische kerel, vriendelijk overkomen. Vind het jammer dat hij zo onnodig denigrerend uit de hoek moest komen richting zijn voormalig teamgenoot. Is gewoon niet nodig. Bewaar dat intern. Heeft nog steeds niets geleerd van dat incident met Zlatan.

10 februari 2024 om 08:06

Haha een beetje pauper? Het zijn enorme sjonnies met een grote waffel. Rafael heeft zelf ook een hele andere achtergrond dan de meeste voetballers, dus die zou beter moeten weten qua (voor)oordelen…

Mensen die verstand van voetbal hebben praten over de bal, het gras en diverse aspecten van de spelers op het veld zoals tactiek, mentaliteit en kwaliteit.
Mensen zonder verstand van voetbal of aandachtszoekers praten over karaktereigenschappen buiten het veld, klederdracht, muziekcarrieres, hoedjes en wie het met wie heeft gedaan etc.

In mijn optiek zit daar het verschil tussen mensen met en zonder goede kennis van het spelletje.

Cillessen heeft inderdaad niet echt een uitstraling die direct heel veel sympathie oproept. Maar is hij een slecht mens? Heeft hij ooit hele nare overtredingen gemaakt? Heeft hij hele vervelende dingen gezegd over collega's? Is hij ooit in het nieuws geweest omdat hij vrouwen in elkaar sloeg, auto's in de prak reed of in Moskou naar een feestje ging met Quincy P.? Ik kan het me niet herinneren.

Al dat gezeik op Cillessen begint een beetje zielig te worden. Doet me erg denken aan hoe het er in de brugklas aan toe ging op het schoolplein...

Wat heeft iedereen tegen Jasper Cillessen? Wat is het overdreven allemaal. Nee het is niet de eerste die ik uitnodig voor een koffie maar wat overdreven man. Hebben ze nog iets benoemenswaardigs te melden? Iets over voetbal? Prima redding toch?

Zijn gedrag bij dat wissel met Krul was best walgelijk. Voor de rest vond ik hem altijd een topkeeper. Ik vind hem nog steeds de beste keeper van Oranje.

10 februari 2024 om 07:25

Je bedoelt dat hij als 1 van de eersten bij Krul was om te juichen?

10 februari 2024 om 08:10

Ja en stel je voor dat iemand van een wissel baalt als prof voetballer. Walgelijk zeg ik je !!

10 februari 2024 om 08:47

Precies. Waren prima reacties. Hij geloofde er waarschijnlijk wel in dat hij de strafschoppen serie zelf succesvol kon afwerken. Dat hij als eerste bij Krul was om met hem te juichen vond ik wel echt klasse van hem. Twee concurrerende leeuwen in het groen die het feest een seconde samen vieren

Ik dacht even dat hij het over zichzelf had. Dat hij in een zeldzaam moment van zelfinzicht bedoelde dat iedereen in de voetbalwereld een hekel aan hem heeft. Maar zelfreflectie is Johan vreemd.

Als je ziet heel het team hem opzoekt om de gestopte penalty samen te vieren, hebben ze daar geen hekel aan hem. Ook bij Ajax en bij Barça was er geen probleem. Ik denk dat het vooral Sneijders probleem is en dat hij het nu ook een supporters probleem heeft gemaakt.

Wat een kromme regel is dit zeg. Het slaat nergens op dat de penalty is afgekeurd. De speler van NEC die in de 16 stond, hinderde de penaltynemer niet.
Enkel wanneer er sprake zou zijn van een rebound, dan zou je de penalty eventueel moeten kunnen afkeuren.

Ik proef overal in de maatschappij dat iedereen een hekel aan Derksen heeft. De man die acteert overal verstand van te hebben maar uiteindelijk nergens verstand van heeft.

Mooie reacties hierboven. Kramer, Sneijder, Derksen en Van Der Vaart vinden Cillessen allemaal vervelend maar niemand die in een fatsoenlijke volzin kan uitleggen waarom. Ik kan overigens ook geen reden bedenken.

En dat terwijl ik met gemak vijf voorbeelden voor al deze namen kan opnoemen waarom dat zeer onsympathieke mensen zijn. Of in ieder geval mensen zijn die vaak iets vervelends gedaan hebben.

10 februari 2024 om 10:15

Derksen is eerder meelijwekkend. Een clown die steeds raardere kunstjes moet doen om relevant te blijven. Leuk hoor geld en bekendheid, maar om je waardigheid nou zo in te ruilen ervoor.

Wat is Johan Derksen toch een zielig empathieloos figuur geworden. Zo zonde, want vroeg was hij echt een slimme en goede voetbaljournalist en was zijn tijdschrift echt top. Niet iedereen wordt helaas waardig oud. Cillessen komt misschien niet over als een sympathieke joviale kerel, maar daar kan die weinig aan doen. Weet je wie wel heel leuk en vriendelijk in de omgang schijnt geweest te zijn, Pol Pot (nee echt).

Jeetje man, iedere keer maar weer die gozer kapot maken met dit soort praat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren