Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen: ‘Ik heb het in Spanje ook weleens gedaan. Ik weet dat ik het kan’

Laatste update:

Teleurstelling bij Jasper Cillessen na de 2-0 nederlaag van NEC op bezoek bij RKC Waalwijk. De doelman (34) stopte voor het eerst een strafschop als speler van een Nederlandse club, maar vanwege inlopen van onder meer ploeggenoot Calvin Verdonk moest de penalty worden overgenomen. Cillessen was vervolgens kansloos op de inzet van David Min.

"Ik heb het nog niet teruggezien. Het is zonde, het zijn helaas de regels en dan zit het mij niet mee", verzucht Cillessen na afloop voor de camera van ESPN. "Ik heb in Spanje ook weleens een penalty gestopt, ik weet dat ik het kan. Maar hier in Nederland heeft het mij nog niet meegezeten. Laten we hopen dat er nog een mooi moment komt."

Cillessen wist tijdens zijn Spaanse periode in totaal vijf strafschoppen onschadelijk te maken. De 65-voudig international van Oranje deed dat vier keer als doelman van Valencia en een keer als keeper van FC Barcelona.

Cillessen zag een reeks van zeven duels op rij zonder nederlaag in de Eredivisie dus ten einde komen voor NEC. "Het is zuur. We beginnen heel zwak en dan zit het vandaag niet mee", verwijst de NEC-doelman naar de doelpunten van RKC in de eerste twintig minuten.

Een flinke domper dus voor NEC na de euforie van het behalen van de halve finale in de TOTO KNVB Beker. De Nijmegenaren wonnen dinsdag met 3-0 van ADO Den Haag en horen zaterdagavond de naam van de tegenstander in de halve eindstrijd. Feyenoord, SC Cambuur en FC Groningen zijn de mogelijke tegenstanders.

"Als je deze week goed afsluit met een overwinning, doe je goede zaken en laat je zien dat je gegroeid bent", aldus een balende Cillessen. "We weten nu waar we aan moeten werken. Je moet gewoon zakelijk starten. Het was een hele goede week met een fantastisch resultaat in de beker, maar je sluit de week nu dus zuur af. Dat gaan we nu niet meer veranderen."

Derksen
Johan Derksen was in Vandaag Inside niet mild voor Cillessen, ondanks de gestopte strafschop. "Er is wat met Jasper Cillessen. Die jongen heeft mij nog nooit iets kwaads gedaan, maar ik proef in de voetbalwereld dat iedereen een hekel aan hem heeft. En waar ligt dat aan? Soms val je niet goed in de voetbalwereld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, was wel fijn om officieel in de boeken te hebben. Werd hier altijd een beetje onterecht op afgestraft imo. In Spanje had hij er gwn 4, maar het imago bleef hangen. Kijk bv naar het aantal penalties dat Bijlow heehft gehouden bij Feyenoord. Of een Noppert op het WK...

10 februari 2024 om 00:31

4 is gewoon slecht. Noppert speelde 4 potjes ofzo op wk. Kan je hem niet op afrekenen dan. Bijlow heb je een punt.

10 februari 2024 om 02:15

Ik doelde op Noppert zn penalty reeks tegen Argentinië

10 februari 2024 om 02:57

Hij zit op 6 van de 55 in wedstrijd verband (shootouts niet meegenomen).
Dat is een beter percentage dan vd Sar en vergelijkbaar met Ederson (als deze penalty niet overgenomen mocht wordt was hij ook daar iets beter) om maar eens wat namen te noemen.
Zeker niet groots, maar lang niet zo dramatisch als wel eens wordt/werd geschetst.
Je hebt alleen wel een paar keepers die er ver boven uit steken, Courtouis en Casiillas pakken/pakten 1 op de 5 en Buffon zelfs 1 op de 4.
Maar het idee dat Cillessen een buitengewoon laag percentage pakt klopt niet meer, en zeker niet als je bedenkt dat de eerste 25 of zo er allemaal in vlogen.

10 februari 2024 om 08:46

Heb je daarin ook de penalty’s meegenomen die gemist zijn? Kan mij herinneren dat er meerdere penalty’s tegenover Cillessen naast of over zijn geschoten. Dat komt niet door Cillessen natuurlijk.

10 februari 2024 om 08:59

Ja die zitten ook in deze statistiek verwerkt. Ook pingels van oefenwedstrijden.

Bijlow heeft een statistiek van 3 - 28, vergelijkbare cijfers met Cillessen dus als je de lijn doortrekt.

jullie hebben verloren, maar jij vindt het belangrijk om te huilen over een gestopte penalty??

10 februari 2024 om 00:40

Hij krijgt er gewoon vragen over. Of denk jij dat hij die microfoon uit het niets pakte om op te scheppen over gepakte pingels?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren