Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre beelden uit Frankrijk: spelers gooien met vuurwerk richting eigen fans

Laatste update:

De Ligue 2 was vrijdagavond het toneel van tamelijk gestoorde taferelen. De wedstrijd tussen Troyes AC en Valenciennes FC werd vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gestaakt bij een 1-1 tussenstand, omdat fans het veld bekogelden met vuurwerk. De reactie van een aantal spelers van de thuisploeg was schrijnend.

Troyes degradeerde vorig seizoen uit de Ligue 1, waarin het op dat moment twee jaar actief was. De ploeg zou dit seizoen als degradant een goede kans moeten maken op promotie, maar niets blijkt minder waar.

Op een niveau lager draait Troyes wederom mee in de onderste regionen en een nieuwe degradatie dreigt. Met nog twee speelrondes te gaan heeft l'ESTAC een achterstand van zeven punten op de veilige plekken.

De enige manier waarop Troyes, dat incluis het restant van het duel met Valenciennes nog drie wedstrijden te spelen heeft, zich kan handhaven, is door twee van de resterende duels te winnen en een punt te halen uit de andere wedstrijd. Daarbij is Troyes ook afhankelijk van USL Dunkerque, dat zijn resterende twee duels moet verliezen.

Degradatie lijkt daardoor nagenoeg onvermijdbaar en de fans van Troyes waren zich daar vrijdagavond ogenschijnlijk bewust van. Zij uitten hun onvrede middels het gooien van vuurwerk.

Een aantal spelers van de club die onderdeel is van de City Group reageerde door de fakkels plompverloren terug richting de tribunes te gooien. Het duel werd logischerwijs niet uitgespeeld.

Troyes reageerde na afloop middels een persbericht. "Troyes veroordeelt de acties van een minderheid van de supporters na de thuiswedstrijd van vanavond (vrijdagavond, red.) tegen Valenciennes. De heersende teleurstelling bij fans is geen excuus of verzachtende omstandigheid. Wij wachten de beslissing van de voetbalautoriteiten af."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een stel idioten over en weer. Best vermakelijk voor de outsider om te zien.

Wtf… dit heb ik nog nooit eerder gezien! Wel een beetje vermakelijk om te zien. Maar totaal van beide kanten niet goed te praten.

Maakt die spelers van de city group niks uit zijn volgebd jaar toch weer weg

De hooligans krijgen hier gewoon een koekkie van eigen deeg ! Is wel voor het eerst dat ik zo een tegenreactie zie van de spelers, maar ze weten dondersgoed dat de opgelegde boete, uiteindelijk wordt afgeschreven van het salairsbudget.

4 mei 2024 om 14:18

Ja maar je gooit die fakkel nooit precies bij die idioot die m gooide.

4 mei 2024 om 16:27

Ik ben een beetje klaar met die redenering. Als je bij de groep randdebielen wil horen, dan wordt je ook gewoon als groep behandeld wat mij betreft. Hou je mensen niet tegen of geef je ze niet aan, dan ben je mede schuldig wat mij betreft. Je had ook weg kunnen gaan op het moment dat je ziet dat het uit de hand loopt. Net als die groep clowns die die man in Mallorca dood heeft getrapt, die hadden allemaal doodslag moeten krijgen of ze hadden de dader moeten aanwijzen. Hoe vaak janken mensen wel niet dat ze geslagen worden door de ME, terwijl ze niets deden. Als je er nog staat als die beginnen te meppen, dan had je al lang weg kunnen gaan. Ik ben helemaal klaar met mensen die optrekken in groepen, maar wel alles als individueel gedrag zien.

4 mei 2024 om 17:34

Niet helemaal mee oneens dat supporters in dat soort vakken best collectief verantwoordelijk gehouden kunnen worden. Dat gebeurt ook wel wanneer bijvoorbeeld een heel vak gesloten wordt. Maar fakkels teruggooien zonder dat je weet wie je raakt hoeft nou ook weer niet. Die Mallorca zaak maar ook zo'n zaak als die van Sanda Dia zijn inderdaad heel onbevredigend. Maar voor een rechtssysteem lijkt het me prima om mensen alleen te veroordelen als je echt bewijs hebt. Anders krijg je systematische willekeur en dat is erger en gevaarlijker dan af en toe een dader die niet veroordeeld kan worden, hoe kut dat ook is. Mbt die spelers, beetje dom.

Het is niet goed, maar ik kan mij de frustratie van deze spelers voorstellen

4 mei 2024 om 15:00

Haha, dit is heel vroeger al eens in mindere mate uitgevonden door Hans Kraaij Jr, ik meen in zijn Den Bosch tijd.
Die stond gewoon tijdens de wedstrijd muntjes en aanstekers terug te gooien het Az vak in terwijl de wedstrijd gewoon verder ging.
Verder gewoon debielen met die fakkels, zowel supporters als spelers, als speler moet je gewoon weglopen en afstand doen.

Is er dan niemand het veld op gegaan om ze een lesje te leren?
Zou een redelijke logische reactie zijn toch

4 mei 2024 om 17:59

Niet bepaald. Die tokkies op de tribunes verdienen een keer de consequenties te ervaren.

4 mei 2024 om 20:25

Als ze dan toch iets logisch moeten doen is de supporters die naast ze op de tribune staan aanpakken. Die zijn er tenslotte verantwoordelijk voor

Supporters die betrapt worden op het gooien van vuurwerk worden strafrechtelijk vervolgd en krijgen een landelijk stadionverbod. Ik vind dat de spelers die vuurwerk teruggooiden precies hetzelfde behandeld moeten worden. Ook al betekent dat einde carriere. Je bent een totale randdebiel als je opzettelijk vuurwerk naar mensen gooit. Dat is crimineel gedrag. En nee, het is geen "koekje van eigen deeg", want die teruggegooide fakkels zijn uiteraard niet terechtgekomen bij de mensen die ze gooiden.

4 mei 2024 om 19:10

Moet gewoon eens goed fout gaan meg die fakkels. Beste is als ze hem willen gooien ze in het eigen vak laten vallen en hopen dat die debielen zichzelf in de fik steken. Weet je gelijk wie het was en levenslang stadion verbod wereldwijd. Voor elke sport dan ook. Daarbij kun je wel stellen dat de beveileging gewoon totaal niet op orde is. Als je weet dat zd die dingen verstoppen en dergelijke voor de aanvang nog maar eens alles goed controleren. En je kan ze hard pakken stel dat het altijd het zelfde vak is en je weet wie er in zitten vak leeg en die personen niet meer binnen laten.

"spelers"
is er 3 nog wel. De meeste gooien het vuurwerk van het veld bij de borden.
Is dit goed? Absoluut niet, maar als het zo vaak gebeurd is het misschien wel een keer nodig.

Hopelijk kan sparta metinho inlijven maar zal wel niet. Voordeel om de city groep achter je te hebben, kan je als troyes 5miljoen betalen voor z'n speler. Ze zullen hem wel ergens anders onderbrengen ben ik bang. Stiekem hoop ik op contractafspraken bij degradatie. Heeft zich sterk ontwikkeld op het moment een van de beste spelers bij ons

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren