Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amin Younes (ex-Ajax) vindt na bijna een jaar nieuwe club om bij mee te trainen

Laatste update:

Amin Younes houdt zijn conditie op peil bij Schalke 04 Onder 23. De Duitse vleugelaanvaller is momenteel transfervrij, nadat zijn contract bij het Saudische Al-Ettifaq vorig jaar zomer ontbonden werd.

Younes hoopt het voetbalgeluk in zijn geboorteland weer te hervinden. De nu 30-jarige aanvaller tekende in de zomer van 2022 bij Al-Ettifaq. In zijn eerste seizoen werd hij direct verhuurd aan FC Utrecht. In de zomer van 2023 besloot Younes te vertrekken bij zijn club, waarvoor hij uiteindelijk negen wedstrijden speelde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Net als andere clubs in de Saudi Pro League haalde Al-Ettifaq meerdere grote namen binnenboord, zoals Moussa Dembélé, Jack Hendry en Jordan Henderson. Daarnaast werd Steven Gerrard aangesteld als nieuwe trainer. De komst van de grote namen lijkt het vertrek van Younes bij Al-Ettifaq te hebben versneld.

"Zoals de media momenteel dagelijks kunnen zien, ondergaat de club, of eigenlijk de hele competitie, momenteel een volledige herstructurering en heb ik ook besloten om weer op zoek te gaan naar een nieuw avontuur", schreef Younes. "En dan zullen we zien waar en wanneer het volgende avontuur begint."

Dat avontuur ligt dus mogelijk in Gelsenkirchen, waar de regionale trots Schalke 04 het moeilijk heeft. Die Königsblauen staan momenteel dertiende in de 2. Bundesliga. Het gat naar nummer zestien Eintracht Braunschweig, dat nu virtueel de nacompetitie in moet, bedraagt slechts twee punten. Kaiserslautern, de nummer zeventien, heeft slechts drie punten minder dan Schalke.

Ook als Younes indruk weet te maken op de trainingen, zal hij de club dit seizoen in principe niet van dienst kunnen zijn. De inschrijftermijn voor nieuwe spelers is verlopen. Toch gloort er hoop. De spelersvakbond in Duitsland doet er alles aan om om de Duitse voetbalbond te overtuigen van een uitzonderingsgeval.

Younes is in Nederland vooral bekend van zijn periode bij Ajax. De Duitser met Libanese roots maakte vooral indruk in de Europa League-campagne van het seizoen 2016/17. Ajax reikte mede dankzij Younes tot de finale, waarin Manchester United te sterk bleek.

Met vier doelpunten en vier assists was Younes een belangrijke pion in de aanval van toenmalig trainer Peter Bosz. Zo maakte Younes in de return van de kwartfinale tegen Schalke 04 in verlenging de 3-2, nadat Nick Viergever de Amsterdammers even daarvoor een cruciale treffer had bezorgd. Younes speelde precies honderd wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 17 goals en 25 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft het gewoon helemaal voor zichzelf verpest. Had een goede tijd onder Peter Bosz maar dat was ook echt het enige prestatie die hij in NL leverde. Daarna leek het me een salaris speler. Alsof ie er geen zin in had. Dan nog zijn rare tijd bij FC Utrecht, die ook niks uithaalde en uiteindelijk ergens in Duitsland bij Schalke onder de 23 aant trainen. Als die man een beetje had geïnvesteerd in zichzelf was het een redelijk goede buitenspeler geweest maar goed dat is koffie dik kijken, hij is nog maar 30 en kan dus nog jaren op niveau voetballen mits hij dat zelf wilt. Omkleed nu ook een jaar geen club gehad, jaa dan ga je denken kan hij het nog wel aan. Maar goed dat is aan hem

10 april 2024 om 20:05

En toch kun je niet spreken van een slechte carriere. Hij stond volgens mij niet bekend als het toptalent van Duitsland. Uiteindelijk via Kaiserslautern (onder contract bij Gladbach) bij Ajax beland, Europa League finale gehaald en het Duitse elftal gehaald, waarbij hij de Confederations cup mee heeft gewonnen. Met Napoli, ook al hield hij de bank warm, een Coppa Italia medaille gekregen. Alleen kun je wel spreken inderdaad van wat bedenkelijke activiteiten, zoals geruchten dat hij eigenlijk niet naar Napoli wilde in verband met hoe de stad Napoli eruitzag en hoe hij in de clinch raakte met Fraser. Volgens mij in die tijd dat hij transfervrij wegging van Ajax, kon hij ook naar Wolfsburg. Ook niet de mooiste stad, maar wel een land waarmee hij bekend is. En concurreren met Callejon, Mertens en Insigne was toch wat lastiger dan concurreren met een Brekalo, Ntep, Steffen en een verouderde Kuba (aka Blaszczykowski).

Vond Youness niet stabiel genoeg voor de echte top, maar goh, wat had hij leuke momenten zeg in dat mooie jaar bij Ajax. Dan was t echt genieten.
Alhoewel dat heel snel weer plaats maakte voor berusting dat zijn rendement niet zo best was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren