Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart

Laatste update:

Georges Mikautadze heeft zaterdagavond een absolute hoofdrol vertolkt tegen Stade Rennes. De sterspeler van FC Metz scoorde voor de vierde wedstrijd op rij, leverde een assist én pakte een directe rode kaart. Voor Metz, dat met 2-3 verloor, zijn de druiven bijzonder zuur. Door de weggegeven voorsprong blijft de club steken op plek zestien. Dat betekent aan het einde van het seizoen deelname aan de promotie/degradatie-play-offs. De achterstand op het veilige FC Nantes bedraagt drie punten. Metz speelt nog twee duels, Nantes drie.

Bijzonderheden:


Mikautadze schoot Metz na ruim een kwartier spelen op voorsprong in het eigen Stade Saint-Symphorien. De Georgische huurling van Ajax bevond zich aan de rechterkant van de zestien en verschalkte Rennes-goalie Steve Mandanda met een heerlijk lobje: 1-0. De vreugde was van korte duur, daar Amine Gouiri al snel voor de gelijkmaker tekende.

Toch deelde Metz voor rust nog een harde tik uit aan Rennes. Mikautadze gaf scherp voor op Pape Diallo, die simpel binnenliep: 2-1. Rennes wist het na de onderbreking helemaal vlot te trekken. Allereerst door een benutte strafschop van Benjamin Bourigeaud en daarna dankzij een treffer diep in blessuretijd via Arnaud Kalimuendo.

Het werd daarna nog erger voor Metz, daar Mikautadze met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. De straf mag echter bijzonder fors worden genoemd. Mikautadze leek weinig verkeerd te doen tegenover Kalimuendo.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen had toch gewoon een eerlijke kans moeten krijgen bij Ajax. Deze jongen is in potentie misschien wel beter dan brobbey

4 mei 2024 om 21:35

In die paar wedstrijden dat hij heeft meegedaan kon je toch zien dat die gozer niet goed genoeg is voor Ajax. Dat hij nu een paar keer scoort in Frankrijk zegt helemaal niks hè.

4 mei 2024 om 21:57

Een paar wedstrijden in een niet draaiend elftal op een voor hem ongebruikelijke positie. Dan vind ik het niet zo vreemd dat hij niet uit de verve komt. Een technisch vaardige speler. Ik zou hem erbij houden aankomend jaar en eerder afscheid nemen van Akpom.

4 mei 2024 om 22:04

Ik vind dat hij echt geen kansen heeft op zijn favoriete positie dus daar kan je hem niet vergelijken met Brobey wie beter is.

4 mei 2024 om 22:22

Paar keer haha? 12 goals

4 mei 2024 om 22:36

Maar dat baseer je nu toch ook alleen op zijn doelpunten ? Metz speelt met 9 man op eigen helft. Hij mag lopen waar hij wilt, doen wat hij wilt, hoeft geen vuile meters te maken. Speelt 100% op de omschakeling. Het is een goede technische speler maar wel wanneer hij ruimte heeft. Niet wanneer hij met 3 tegenstanders op een vierkante meter staat. En dat is bij Ajax, zelfs in deze belachelijk slechte staat, wel vaak het geval.

4 mei 2024 om 21:36

Naja, het is wel zo dat hij bij Ajax evenals nu lekker er lost kon scoren in de degradatiezone.

Nergens op gebaseerd om hem beter te noemen dan Brobbey.

4 mei 2024 om 22:16

In potentie misschien wel een betere voetballer dan Brobbey. Inderdaad Brobbey is op dit moment beter, maar die heeft ook al veel meer evaring op het hoogste niveau. Mikaudtatze is vorig jaar topscorder geworden van de ligue 2 en is dit jaar gewoon weer de dragende speler van Metz. Geef hem een paar jaar en ik zie dit een goede speler voor Ajax worden.

4 mei 2024 om 23:43

Mikautadze is alleen meer dan een jaar ouder dan Brobbey dus ik zie dat "in potentie" verhaal niet zo 😅

5 mei 2024 om 07:21

Hij heeft die kansen gehad. Heeft een half seizoen bij Ajax 1 meegetraind, verschillende trainers hebben hem aan het werk gezien en getest, onder geen van hen maakte hij voldoende indruk om in Ajax 1 te spelen. Desondanks kreeg hij toch af en toe speelminuten, maar liet hij te weinig zien. Je moet vechten voor je kansen bij Ajax, je krijgt ze niet zomaar.

Hoe is het niveau in Frankrijk tegenwoordig (op PSG na)? Normaal modale spelers als Dallinga, Boomen en Spierings deden het allemaal heel goed daar. Is het niveau daar wellicht gewoon gedaald?

4 mei 2024 om 21:28

Dat is al een geruime tijd aan het dalen geloof ik.

4 mei 2024 om 21:38

Vandaar dat Dalinga eeehm Dallinga het daar zo goed doet 😉

4 mei 2024 om 22:05

Zij doen het goed omdat het team goed op elkaar is afgestemd dan kan je als collectief ook goed scoren.

4 mei 2024 om 22:29

Monaco is de PSV van Frankrijk
Lyon is de Ajax
Marseille is de Feyenoord
Lille is de underdog
Montpellier is de Twente of AZ van Frankrijk

Dan heb je Nice, Rennes, Nantes, Lens allemaal clubs die 5 x groter zijn dan de subtop van Nederland.

De enige reden waarom Nederlanders goed meedraaien in Europa is omdat we tactisch de beste van de wereld zijn. We verliezen de finales meestal door gebrek aan kwaliteit.

4 mei 2024 om 23:18

Tactisch en technisch. Dat laatste wordt wel eens onderschat vind ik. Nederlandse voetballers worden zelden ergens technisch echt beter in het buitenland. Vooral fysiek en qua discipline groeien ze. Zo’n Frenkie heeft echt geen betere balbehandeling na jaren Barcelona, dat had hij al van zichzelf. Zo’n Veltman kan ook niet ineens beter voetballen door Brighton, dat gedeelte zat al snor. Hij heeft nu juist leren verdedigen en fysiek te groeien.

Botman bijvoorbeeld vonden we hier een lompe verdediger die niet kan opbouwen, terwijl hij in Frankrijk altijd als een prima opbouwer gezien werd. In Engeland ook overigens.

5 mei 2024 om 00:02

Technisch gezien vind ik ook wel dat je een sterke punt maakt maar Spanjaarden, Portugezen, Marokkanen en natuurlijk Zuid-Amerikanen vind ik wel van andere orde. Tactisch staan we wel echt eenzaam aan de top. De meest dominante voetbalclubs spelen volgens de Nederlandse filosofie.

Leuke 442 spits die ruimte moet hebben. Is dramatisch gescout als in mislintat zijn data website. Wel leuke speler die in een team dat ruimte krijgt mooie dingen kan doen. Goed dat hij zoveel scoort misschien kan ajax dan wat cashen.

Leuk om te zien dat Voetbalzone in ieder geval wel een stuk meer aan vinger aan de pols houdt in tegenstelling tot Ajax zelf...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren