Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax deelt uitstekend nieuws over Brobbey, Henderson en Berghuis

Laatste update:

Uitstekend nieuws voor Ajax uit de ziekenboeg. Jordan Henderson en Steven Berghuis keren terug in de wedstrijdselectie voor het duel met FC Volendam, zo melden de Amsterdammers. Daarnaast heeft Brian Brobbey volledig meegetraind en is ook de spits inzetbaar voor de wedstrijd tegen de nummer zeventien van de Eredivisie.

Henderson maakte zijn laatste minuten tijdens het duel met Sparta Rotterdam, op 17 maart. De Engelsman viel op Spangen uit met een hamstringblessure en kon daardoor niet in actie komen voor de nationale ploeg. Zijn rentree bij Ajax liet ook even op zich wachten, maar zondag zitten de eerste minuten sinds lange tijd er weer aan te komen voor de routinier.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik had last van mijn hamstring in de wedstrijd tegen Sparta", blikt de winteraanwinst terug op de clubwebsite. "Ik ging van het veld af, maar het werd niet beter. Ik probeerde door te gaan, maar het zat niet goed. Dus ik moest een paar weken rust nemen om het te laten herstellen. De afgelopen twee weken trainde ik met het team, wat goed is om weer helemaal fit te worden. Ik voel me nu goed, dus hopelijk kan dat de komende weken zo blijven."

Henderson revalideerde gedeeltelijk in Engeland, wat hier en daar wat verbaasde reacties opleverde. De middenvelder verklaart waarom hij daarvoor opteerde. "Deels omdat ik ook al wat revalidatie had gedaan bij het nationale team. Zij hadden mijn blessure goed gezien, want na de wedstrijd tegen Sparta ging ik gelijk daarheen. Dus het was logisch dat ze er daar verder mee gingen", aldus de middenvelder.

"Vervolgens kwam ik terug en maakte het hier af. Het was de goede keuze, zodat ik zo snel mogelijk weer kan spelen. Ik voel me nu goed en moet gewoon iets meer wedstrijden spelen en het seizoen sterk eindigen." Henderson vertelt dat hij veel aan Berghuis heeft gehad. "We kunnen het goed met elkaar vinden. Veel van de jongens hier zijn best wel jong. Wij hebben wat meer dezelfde leeftijd, dus dat helpt denk ik. Sinds ik hier ben heeft Berghuis mij heel goed geholpen om mijn draai te vinden en om mij hier thuis te laten voelen."

Berghuis en Brobbey


Met Berghuis terug in de selectie heeft trainer John van 't Schip er een welkome optie bij in de voorhoede. De rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder kampte de laatste tijd met diverse blessures, waardoor hij voor het laatst op 22 februari in actie kwam, uit tegen FK Bodø/Glimt (1-2). Berghuis leek medio maart klaar voor zijn rentree na een knieblessure, maar nog voor zijn rentree liep hij een rugkwetsuur op.

Een andere meevaller voor Van 't Schip is dat Brobbey 'gewoon' inzetbaar is. De spits viel tegen Excelsior op slag van rust uit en werd vervangen door Chuba Akpom. Het was onzeker of Brobbey Volendam-thuis zou halen, maar de sterkhouder is er gewoon bij. Aanvoerder Steven Bergwijn en Benjamin Tahirovic zijn wegens een schorsing niet inzetbaar. Kristian Hlynsson is nog niet fit genoeg.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bekijk Ajax - FC Volendam live op ESPN via Ziggo!

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, heel fijn, maar zo lang we op de trainingen geen fatsoenlijke intensiteit behalen zegt mij dit weinig. Brobbey was al vaker 'geen probleem', in de training ging het prima, en binnen no time had hij weer last tijdens de wedstrijd. Spelers die klagen al 2 jaar over de trainingen. Kan iig niet wachten op de volledig vernieuwde staf.

3 mei 2024 om 17:03

Henderson en Berghuis terug, is wat mij betreft echt heel erg nodig. Ik onderschrijf jouw punt volledig trouwens. Ik had Schip al een aantal wedstrijden geleden vervangen door Dave Vos. Niet dat hij de messias is dan, maar Schip is gewoon helemaal op. Dat kan echt niet meer. Dan ben ik blij dat Henderson en Berghuis terug zijn, om dan maar meer gif op het veld te hebben in ieder geval.

3 mei 2024 om 17:10

Van mij hoeft Schip dit seizoen niet vervangen te worden. Hij stapte in toen Ajax hem nodig had terwijl hij mentaal nog in een ravijn zat. Het seizoen is voorbij, er valt nauwelijks nog glorie te behalen. Om Schip nu te vervangen gaat mij te ver, zeker met nog maar 3 wedstrijden te gaan.

Niet de ideale man voor Ajax en hoewel er na dit seizoen een frisse wind moet waaien, weiger ik om Schip een mes in de rug te steken na wat hij voor ons gedaan heeft.

3 mei 2024 om 17:14

Ook blij dat ze terug zijn hoor, alleen lastig om op basis van trainingen in te schatten of ze fit zijn. Er zijn in periode Steijn spelers geweest die in al die tientallen vrije dagen die ze kregen met jong mee trainden en spraken over een verademing qua trainingstof/intensiteit bijv. Verder Schip idd niet de juiste man, maar wel dankbaar dat hij is ingestapt. Beter dan al die vreselijke schreeuwerds op TV,

3 mei 2024 om 17:16

Hij zegt ook niet nu, want heeft nauwelijks zin meer, maar een aantal wedstrijden geleden. En dat kan ik wel begrijpen.

3 mei 2024 om 17:18

Ook een aantal wedstrijden geleden niet zozeer. Het probleem is niet de trainer.

3 mei 2024 om 17:36

Trainer is niet het probleem, maar is er wel onderdeel van. Hele matige coach, z’n hele carrière toch nergens indruk gemaakt?

3 mei 2024 om 17:58

I'm feeling you Rutger. Dat zou inderdaad lelijk zijn ook al schiet het al maanden niet op. Dan hadden we hem niet aan moeten stellen. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.

Prachtig nieuws.
Heeft Volendam weer kans op winst.

Kungras Volendam, Berghuis mag wel voorzichtig aan doen

Ajax heeft natuurlijk een verschrikkelijk seizoen, een matige selectie, een matige coach, en veel onrust in de organisatie... Maar in 2024 ook wel pech met blessures. Ajax met Bergwijn Brobbey Berghuis Henderson is veel sterker en had misschien iets verder uit kunnen lopen op NEC.

3 mei 2024 om 18:40

De blessures helpen zeker niet mee. Met Bergwijn Brobbey Berghuis heb je in potentie gewoon een top aanval voor eredivisie begrippen maar ik denk dat die drie dit jaar maar 11 keer samen in de basis gestaan.

Ook met die 3 in de basis was het niet altijd top, maar haalden ze in die 11 wedstrijden 23 punten. Dan kom je met die 3 in de basis op 2.1 punt per wedstrijd, en in de overige wedstrijden waarin ze er een of meerdere moesten missen op slechts 1.3 punt per wedstrijd.

4 mei 2024 om 00:39

Ziek verschil toch? Jammer dat we door de blessures van die voorste drie zijn afgestapt van 433. Dat was echt een enorme fout in mijn ogen. Onze beste speler, Brobbey, werd totaal onschadelijk gemaakt door onze eigen opstelling in 541/532.

Berghuis en Henderson mooi op tijd fit voor het EK.

Elke keer als die Brobbey weer fit wordt verklaard kan hij niet meer dan 60 minuten spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren